Zavaró-e a baba a hálószobában egy férfi számára, jelenléte a hitvesi ágyban, tönkremegy-e a kapcsolat? Ezen a kérdésen sokáig töprengtem. Persze, hiszen sok olyan területet érint, amelyre az adott körülmények között az ember nem is gondol.

Tudom, hogy nem lehet ezzel a példával szembe állítani jó hasonlatot, de a szemléltetés végett azt kérném a női olvasóktól, hogy egy kis empátiával képzeljék el a következő jelenetet.

Szombat van, lassan kész az ebéd, a férj (pasas, barát) az udvaron szereli az autót. Szólnak neki, hogy mindjárt lehet enni. Az erősebbik nem képviselője meg is jelenik a konyhában kissé mocskos ruhában, olajtól csepegő alkatrészt helyez a megterített ebédlőasztalra, hogy még pár percet kér, aztán ehetnek is. Ezzel nekilát az alkatrész bütykölésének.

Azt gondolom, hogy aki csak belegondol ebbe az lehetőségbe, heveny szívrohamot él át. És igaza van. Az ebédlőasztal az ebédlőasztal, és nem munkapad.

Baba a hálószobában…

De mi is a helyzet a hálószobával? A háló két jelentőséggel bír. Az egyik a pihenés, a másik a „hitvesi” együttlét. A pihenést vegyük ki a lehetőségek közül, hiszen akik gyermeket vállalnak, azok tudják, a pihenés egy régi, talán sohasem volt emlék marad a gyermek születését követően.


A hitvesi együttlétek színtereként aposztrofált hálószoba funkcióját tekintve az intimitásnak lesz ezáltal a helye. Ez természetes, és ez így is rögzül mindenkiben.

Ha valakit a partnere a hálószobába invitál, a legritkább esetben fog ebédet felszolgálni, hátat, vagy lábat mosni. A férfiak a hálószobát egyenértékűvé teszik az erotikával.

De mi is történik, ha a csöppség rendszeres, esetleg állandó „vendég” lesz a hitvesi ágyon? Nem csak az intimitás ér véget, hanem egy olyan változás is végbe megy a férfiban, amely kiszorítja belőle a vágyat.

Mit is jelent ez? A hitvesi ágy nevet vált, és felveszi a családi előnevet. A család pedig, mint tudjuk, szent és sérthetetlen. Más érzéseket ébreszt az emberben, más gondolatokat enged felszínre, vagy éppen szorít a mélybe.

Ebben az esetben a férfi számára már nem az erotika lesz a domináns érzés, sőt, ebben az esetben már nem is a férfi, sokkal inkább az apa lép be a szobába. Másként megfogalmazva azt mondanám, hogy amennyiben a hálószobát, a hitvesi ágyat megosztják a picivel, az a helyiség sokkal inkább lesz gyermekszoba lélekben, ahol a szülők bújnak a gyermek mellé, mintsem a régi formátumú hálószoba, ahol igazából nincs keresnivalója egy gyermeknek.

Ismerjük el, eléggé meg lennénk rémülve, ha a partnerünknek a gyermek szobájában folyton a szexen járna az esze.

Minden, a gyermekvállalással kapcsolatos történés alakítja a szülők nézetét, viselkedését, gondolatait, viszonyukat a világ dolgaihoz. Ez a helyzet is egy ilyen mérföldkő. Azzal, hogy a gyermek esetlegesen állandóan jelen lehet a szülők ágyában, a szülői érzések kerülnek felszínre, nem pedig a férfi és női vonalak.

Lehet azon esszézni, hogy de mi van akkor, ha nincs ott a gyermek, ha éppen más vigyázz rá. Higgyék el, a férfiak gondolkodásmódját nehéz megváltoztatni.

A nők, az állandó kapcsolat azonban folyton ezt szeretné elérni. A hódító „rossz fiú” szerepet követi a hűséges férj, majd jön a gondos apa, később ezek kombinációja, amik összetevőit igazából a nők sem tudják meghatározni, csak azt érzik, hogy a férfiak valahogy mindig rosszkor használnak rossz karaktert.

Baba a hálószobában

Emlékeznek még a rossz hasonlatomra az írás elején? Melyik nő ne ragadna nyújtófát, klopfolót, hogy egyszer és mindenkorra a férfi fejébe verje, minek hol a helye egy olyan helyzetben? Legyen most ez az írás egy ilyen nyújtófa.

Hölgyeim, mi, férfiak, nehezen boldogulunk az érzelmekkel, érzésekkel. Nem mindig tudjuk, mit is vár tőlünk az élet, vagy éppen a partnerünk, és bár igyekszünk megfelelni ezeknek az elvárásoknak, csak lassan igazodunk a helyzetekhez.

Számunkra – jó esetben – a gyermek mindenekfelett áll, és igyekszünk megfelelni az apaság elvárásának. Ha az anyuka kényelmi, érzelmi szempontokból úgy dönt, hogy a gyermeknek ott a helye a szülők mellett (között), akkor az apuka bizony apuka lesz, és nem férfi azon a színtéren.


Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!