A dohányzás káros hatásaira hívják fel a figyelmet a novemberi Semmelweis Egészségnapon

A Semmelweis Egyetem csütörtöki, MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint a 13-15 éves magyar fiatalok harmada próbált már valamilyen dohányterméket, 15 százalékuk rendszeresen dohányzik, 6 százalékuk elektronikus cigarettát használ.

Dombai Brigittát, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika szakorvosjelöltjét idézve azt írták: egyre nő azoknak a 13-15 éve fiataloknak a száma, akik e-cigarettával kezdik a dohányzást, pedig az ugyanúgy kialakítja a fizikai és a pszichés függőséget, és ugyanúgy károsítja a tüdőt, mint a hagyományos cigaretta.

Semmelweis Egészségnap 2020 november: A dohányzás káros hatásaira hívják fel a figyelmet

A november 26-án tartandó Semmelweis Egészségnapon Dombai Brigitta ezért Alternatív dohánytermékek és a tüdő címmel előadást tart többi között arról, hogy milyen betegségeket okozhat a cigaretta, milyen hatással van a magzatra a passzív dohányzás, és milyen pozitív változásokat hoz a dohányzás abbahagyása.

A szakember szerint minél fiatalabb korban kell elkezdeni az egészségfejlesztést, mert nagyon kevesen szoknak le sikeresen a dohányzásról. Előadásában ezért támpontokat is ad a szülőknek, hogyan kommunikáljanak őszintén gyerekeikkel a dohányzásról.

Az egészségnapon az előadások ingyenesek, de regisztrációkötelesek. A részletes program és a regisztráció a www.semmelweis.hu/250/semmelweis-egeszseg-napok/asztma-allergia-covid-19-kozpontban-a-tudo-betegsegei-november-26 honlapon érhető el.


Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!