Gyerekágy a kiságy helyett

Nem vagyunk egyformák, de a legtöbben a gyermek két éves kora körül érzik úgy, hogy itt az ideje lecserélni a kiságyat, és beszerezni egy nagyobbat, igazi gyerekágyat. Ennek lehet oka a kistestvér születése, vagy csak a gyermek igénye is, mindegy. Ami viszont fontos, hogy tudjuk, milyen típusú ágyat szeretnénk, mekkora méretűt, milyen anyagból, milyen matraccal.

A legfontosabb: a biztonság

Mindannyian félünk, hogy a csemete legurul az ágyról álmában. Megüti magát, megijed, félni fog. Ez ellen lehet védekezni párnákkal, takarókkal, fotel vagy szék támlájával, vagy leesésgátlóval felszerelt ággyal. A leesésgátló lehet fából közökkel, állhat egy darabból, lehet szivacsból, akár egész magas is, meg amit csak el tudsz képzelni, hogy biztonságban tudd a gyermekedet.

Gyerekágy a kiságy helyett

Aztán a méret

Van az egész gyerekkort kiszolgáló ágy, van átmenetileg használható méretű is, amit néhány év után újra cserélni kell. Ennek is van előnye, olcsóbb is, lehet, hogy pár év múlva a gyerek már másmilyet szeretne, vagy egyszerűen a sokáig használható ágy még túl nagy neki, elveszik benne, nem érzi magát biztonságban.

A kapható ágyak mérete változó, de szerencsére akár egyedi méretben is lehet készíttetni, ha úgy látjuk jónak. Nem csak az ágy hossza, hanem a szélessége is fontos, különösen egy rendszeresen keresztben alvó, sokat forgolódó gyerek esetében, vagy ha igényli, hogy apa, anya odabújjon… levitálni nem könnyű. 🙂

Na és a kinézet

Ma már lehet minden igényt kielégítő ágyakat kapni, akár olcsón egyszerűt, vagy királylánynak, oroszlánvadásznak valót, mit szeretne a gyermek, mi passzol a többi bútorhoz és mit bír a pénztárcánk. Lehet emeletes, fiókos, simán magas lépcsővel, keretes, mindenféle. Ezen az oldalon találsz néhány ötletet, válogass kedvedre »Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!