A bevásárlólista kismamáknak kezdetű írások mindig szubjektívek, ezt tudni kell. Ez rendben is van, ha észnél van az ember lánya, a felét is sok megvenni. Ha pedig fekvésre vagy ítélve, mert problémás a terhességed, még annál is kevesebb kell belőle.

Egy nehéz várandósság egyébként annyira képes kikészíteni, hogy muszáj meglátni az előnyeit is. Nincs sok, de ha azt veszem, hogy kár, hogy nem tudsz csini ruhákban büszkén feszíteni, másik oldalról nézve spórolsz egy csomó pénzt… A bevásárlólistád tehát szép rövid lesz. Kb. ennyi.

Bevásárlólista kismamáknak – ha feküdni kell

 • Terhesnadrág. Akár egyetlen nadrág is elegendő lehet, ha tudod az egyébként már meglévő felsőiddel kombinálni, pl. ha orvoshoz kell menned.
  Velem így történt, és itt sikerült meglátnom az egyébként rémisztő, és nagy bajnak számító „kisebb pocak” (a has körmérete elmarad a terhesség számított hetében normális mérettől) egyetlen előnyét is: néhány szoknyát tudtam hordani, és az egyetlen nadrágom is jó volt végig. Persze ez jól jön, és kell is normális esetben.
 • Szoptatós melltartó. Egészen a terhességed végén elég megvenni. Erre nem árt odafigyelni, mert a jó minőségű drága, és ha nem jó, vehetsz másikat. Ezen nagyot lehet bukni.
  Másrészt a melled mérete változni fog, készülj fel erre is. Nő, aztán csökken, ahogy haladsz előre a szoptatással.
  A szoptatós melltartók kínálata ma már igen nagy, nagyon sok első ránézésre nem künönbözik egy szép normál funkciójú melltartótól. Érdemes figyelni a kényelemre, hogy ne vágjon varrat, merevítő, keményebb csipke.
 • Egyéb fehérneműk. Kényelmes legyen, sajnos más nem számít. Általában, akit fekvésre ítélnek, azt eltiltják mástól is, tehát ízléses lehet, de a szexiségre nagy valószínűséggel semmi szükség.
 • Szoptatós párnát és fotelt esetleg ki lehet próbálni, mielőtt megveszed. Lehet, hogy a párna nem válik be, a fotel annál inkább, és persze fordítva is. Ez egyén (baba) függő. A pocak alá sok esetben teljesen megfelel a normál kispárna is. Szoptatós párnát akkor érdemes venni, ha már kiderült, milyen pózban legkényelmesebb a szoptatás a babának és neked.
 • Mellszívó. A legtöbb császáros anyának nehezebben indul meg a teje, és ha a baba intenzív ellátásra szorul, akkor jó szolgálatot tesz a mellszívó. Nem kötelező előre megvenni, elég sok helyen és sok félét lehet kapni, különböző árfekvésben, ráadásul azt is mondják, hogy ha előre megveszed, azzal borítékolod magadnak, hogy szükség is lesz rá.
  A magam részéről ezzel nem értek egyet, én inkább úgy látom, ha megvan, ad egy biztonságérzetet, némi nyugalmat, hogy ha kell, van segítség.
 • Magzati szívhang hallgató. Ez nem biztos, hogy kell, egy fekvésre ítélt kismamát annyit nézegetnek az orvosok, hogy szinte már zaklatásnak lehet érezni. Ez jó lehet, ha alig lát az orvosod, és ezáltal te is alig látod a pocaklakódat.
 • Új cipő. Ezt én speciel nagyon vártam 🙂 . A fekvéshez viszont nincs rá szükség. Amikorra meg a lábad nagy eséllyel majd a triplájára dagad, már csak a strandpapucs lesz jó, az is nehezen, a végén marad egy zokni.
  A kismamák lába a terhesség alatt általában nő. Ezt leginkább szélességben szokták érteni, de van olyan szerencsétlen is (én), akinek a lába hosszában nő egy fél számot terhességenként, szélességre viszont nem változik. Brrr. 🙂
 • Szoptatós hálóing. Nem biztos, hogy használni fogod, ráérsz megvenni, ha úgy alakul. Inkubátorban ugye nem lehet ilyesmit használni, a „hízlaldában” (utógondozó kórház) kórházi hálóing általában a kötelező darab. Csak otthonra megvenni esetleg pénzkidobás érzetét keltheti, de ezt mindenki maga érzi, mi a kényelmes.
  Éppen olyan jó egy szoptatós póló, jó hosszú, vagy sima póló, kinek mi válik be.
 • Hosszabb kórházi tartózkodáshoz váltóköntös, és váltómelegítő nagyon ajánlatos, és akkor a kórházi holmikat most ki is hagytuk a listáról.

Természetesen rengeteg mindent lehet még venni, de ha számít a pénztárca állapota, akkor érdemes jól átgondolni, mi az, amit személy szerint valóban fontosnak találsz.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!