Rémisztő, amikor meglátod a vérfoltokat, vagy akár csak pöttyöket, esetleg minden értelmes ok nélkül görcsölni kezd a hasad. Amikor babát vársz, és még a terhesség elején vagy, az alhasi görcsök nem éppen normálisak.

Megijedtem. Először a vérzés miatt. Külföldön élünk, és épp hazaút előtt álltunk, amikor vérezni kezdtem. Volt amúgy is időpontom a dokimhoz, hát eggyel több okom volt meglátogatni.

Szóval a vérzésre összvissz MagneB6-ot javasolt, napi 3×2 adagban. Nem hatott, egyre rosszabb lett.

Visszajöttünk, és első utam az itteni dokihoz vezetett, akinél még sosem jártam, véleményeket sem hallottam róla, viszont mivel sürgős volt, mentem.

Progeszteront írt fel, ami azonnal hatott. Próbáltam elhagyni, hogy talán már nem is kell, de ez határozottan rossz ötletnek bizonyult. Szóval azóta is “szedem”, naponta kétszer. Utálom, de szükséges.


Aztán kezdődött a görcsölési időszak. Nagyon megijesztett. Feküdtem, próbáltam másképp, másik oldalra, hátamra, felkelni és sétálni, megint feküdni – semmi sem hatott.

Kínomban hamarabb nyúltam a progeszteronhoz, de nem használt. Persze éjszaka közepe volt, keresgéltem magnéziumot, hátha az legalább segít. Két MagneB6 megoldotta az éjszakát, de ezzel ki is fogyott a készletem.

Másnap reggel mentem a gyógyszertárba új adagot venni. Itt szembesültem vele, hogy a MagneB6-ot (itt más néven fut, de lényegét tekintve az), nem adják terhesnek.

Kértem hát kifejezetten terhesnek valót, az ára hallatán nagyon nyeltem, és robogtam vele haza.

A betegtájékoztatóban az áll: terheseken és szoptatós anyákon nem tesztelték. Ujjé, pánik ismét. Akkor most bevehetem vagy sem?

Dokit megkérdezve, igen, itt mindenkinek ezt adják, akinél már nem megelőzésről van szó, hanem konkrét oka van, hogy magnéziumot kell szedni.

Az otthoni orvosom, akinél a lányom született, megtiltotta a MagneB6-ot, mondván, hogy sokat kell szednem, viszont a B6-ból annyit nem szabad. A mostani otthoni orvosom kifejezetten azt javasolta. Itt meg egyszerűen nem adtak.

És még csak az elején tartok. Nem tudom, hol fog a baba megszületni, itt más a protokoll némileg mint otthon, nem is ismerem minden részletét, de egy dologban biztos vagyok. Egyszerre két orvosra nem tudok hallgatni, ha mást mondanak.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!