Sziasztok kedves Mindenki, Réka vagyok, és kedvet és lehetőséget kaptam, hogy heti naplóban megörökítsem a második babám érkezését. A tényeket tekintve első gyermekem 6 éves kislány. A tesó érkezését nem zártuk ki, de nem is tettünk meg érte mindent. Jött.

Akartam. Néha hevesen, néha józanabbul, de tudtam, hogy szeretnék még egy gyereket. Aztán szépen lassan elfogadtam, hogy egylányos mami leszek és maradok. Nem tudom, mikor történt, fokozatosan, azt hiszem. Már nem gondoltam rá vággyal, csak egy elszalasztott lehetőségként, amivel megbékéltem.

Ekkor derült ki, hogy várandós vagyok a másodikkal. Amikor már nem akartam, már nem vágytam, határozottan tehernek éreztem. Nem akartam terhes lenni.

Persze ezt nem lehet gondolni, nem hogy kimondani. Jön a baba, örülni kell, különösen, ha előtte ezért imádkoztam. De semmi sem olyan, mint az elsőnél volt.

Nyilván eltelt néhány év. Folyamatosan rosszul vagyok, az elsőnél semmi bajom sem volt, legalábbis ilyesmi nem.


És nagyon rosszul vagyok lelkileg. A hatodik héten, amikor orvos megállapította a terhességet, vérezni kezdtem. Egy hét eltelt, mire végre gyógyszert kaptam, azóta szerencsére csak a folyamatos rosszullétek maradtak. De…

Nem akartam terhes lenni. Őszintén szólva még mindig nem akarok, de most már elfogadtam, és igyekszem becsülettel helytállni. A lelkifurdalás meggyötört, hogy nem akartam és amint ezt kimondtam, vérezni kezdtem.

Ahol megfordult bennem ez az érzés, az volt, amikor kimondtam hangosan, hogy én vagyok az anyja, kutya kötelességem mindent megtenni a jól létéért, hiszen nem ő kérte az életet.

Akartuk – nem akartuk, hullámhegyek és völgyek között mégis csak mi tehetünk arról, hogy terhes vagyok, ő semmiképpen. Azóta nem vérzek, bár szedem a gyógyszert, de talán anélkül sem lenne már baj. Csak nem merem kipróbálni.

Hát így indul az én nagy utazásom második fejezete. Nem tudom, hogy alakul, merre visz az út, egyszerű lesz vagy embert próbáló, de igyekszem a lehető legjobban tenni a dolgom.

rekaSzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!