Pontosabban benne és volt 🙂 Viccet félretéve, komolyan gondolom, hogy bosszant, amit folyamatosan a képembe tolnak. Tudniillik az anyatesteket fehérneműben, anélkül, magyarázattal vagy csak egyszerűen annyival, hogy “elfogadom és szeretem magam”.

Én is elfogadom magam, jelen pillanatban legalábbis. Nem vagyok tökéletes külsejű, rosszabb napjaimon utálom a látványomat, de ezeken kívül tökéletesen tisztában vagyok az előzményekkel, és a lehetséges úttal is.

De soha eszembe sem jutna, ahogy az első szülésem után sem jutott, hogy a hasamat, a császáros hegemet vagy a csíkjaimat mutogassam, akár inpirációs felkiáltással, hogy lám, ez a természetes és normális.

Egyébként azt gondolom, hogy igenis az. Rajtam nem sok maradt közvetlenül a szülés után, a szoptatás viszont nagyon megviselte a szervezetemet és a testemet kívülről is. Ez van.

De a következő lépés a tegyél ellene, ha zavar. Ha nem zavar, akkor örülj neki. De az előnytelen, tükörben készült fotó sokaknak sokkoló, és a kéretlen látvány bosszantó.


Tisztában vagyok vele, hogy mindannyian máshonnan indulunk, más alakkal, más egészséggel, más lehetőségekkel. Én sem vagyok túlzottan elkényeztetve.

Hízásra hajlamos vagyok, ha más megiszik egy pohár vizet, rajtam van máris két kiló. Bizonyos mozgásformáktól eltekintve, vagyis ha mást kell csinálni, lusta is vagyok. Vagy inkább kedvetlen és motiválatlan. Az előző és a mostani terhességem is veszélyeztetett, a sport kizárva, most még az úszás is sajnos.

De ezek egyike sem jelenti, hogy a szülés után úgy kell maradnom, vagy ha mégis tetszem úgy magamnak, akkor ezt ki kell posztolnom idegenek falára.

Nem segít a mellé írt szöveg sem, akár arról szól, hogy ez az igazi anyatest, akár arról szól, hogy örülj neki, hiszen a kisbabád nőtt ott bent. Még akkor sem, ha ez mind igaz. Csak épp nem tartozik senki idegenre.

Hogy a férj mit szól a közszemlére tételhez, az mindig is érdekelt. Azzal együtt, hogy több apát is ismerek, aki szereti a felesége szülés utáni testét, mert méltányolja az előzményeket, és elismeri a nehézségeket, amik egy friss anya elé tornyosulnak.

Anyatest

Ha még a lehetőséget (időt és pénzt) is sikerült kifacsarnia magából, hogy a felesége újra nőnek érezhesse magát, elmehessen barátnőzni, sétálni vagy tornázni, máris adott egy hatalmas adag erőt a folytatáshoz, muníciót a nehezebb napokra, hogy ne adja fel, legyen olyan, milyennek szeretni képes magát.

Nekem ez még messze van jelen terhességemben, hiszen a 21. hétben járok, de remélem, hogy lesz lehetőségem újra megszeretni az ismét változó testemet. De hogy mutogatni nem fogom, se fotosoppal, se anélkül, az is biztos.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!