Az elmúlt két hétben megőrültem, legalábbis a családom szerint. Babaholmit halmozok, kérek, kívánságlistára írok, vásárolok, kapok, vadászok – újat, használtat, nem ez a lényeg, hanem hogy szép legyen. És főleg ne kék és ne rózsaszín 🙂

Ennek két oka van. A főbb, hogy utálnám, ha a babám csak ebben a két színben pompázhatna. Elfogadom, mást úgysem tehetek, ha más szerint az a cuki, ha egy kislány habos rózsaszínben, egy kisfiú meg elegáns világoskékben feszít, de én személy szerint rosszul vagyok tőle. Annyi más szín is van még a világon!

A másik ok, hogy még mindig nem tudjuk biztosan, hogy kisfiú vagy kislány érkezik hozzánk. Volt már ez is, és az is a vizsgálaton, aztán végül mindig benyögte a doki, hogy még mindig nem tudja garantálni.

Szóval gyűjtögetek. Van már egy csomó fontos és kevésbé fontos holmink. Ruhácskák, használati tárgyak, mindenféle ez meg az. A felére lehet nem is lesz szükségem, de most jól esik a lelkemnek, hogy ott figyelnek a babaszobában.

Ami persze messze nincs még kész. Se szín, se dekor, se főbb berendezési tárgyak, se megvéve, se összeállítva.


Mostanában kezdtem el azon is agyalni, hogy amikor hazajövünk a kórházból, hogy lesz a legoptimálisabb a család elhelyezése. Olvastam egy csomó írást a témában, kérdeztem másokat, és természetesen mindneki mást mond, mit is várhatna az ember.

De ez nem baj, legalább van mit átgonolni, és dönteni, aztán újragondolni és megváltoztatni a gyakorlati tapasztalat alapján. Szerintem. 🙂

Egy ismerősöm azt találta ki, hogy amikor hazaviszik a babát, ő a kicsivel beköltözik a babaszobába, és a férjét egyedül hagyja pihenni, hiszen úgyis ő szoptat és kel fel hozzá.

Egy másik ismerősöm a teljes szeparálásban hisz, találtam olyan tanácsot, hogy a mi szobánkban, de külön babaágyban aludjon majd a gyerek. És persze ott van az is, hogy köztünk, amiről meg azt írják sokan, hogy megöli a kapcsolatunkat a férjemmel.

Feltételezem, hogy ez az intim részekre vonatkozik, de ahogy olvasgattam a témában, el sem tudom képzelni, hogy lesznek ilyen pillanatok, nem ám percek vagy órák. A legtöbb írás szerint az első időszakban erre nem lesz energiám, sőt, eszembe sem fog jutni. Meglátjuk. Ha minden jól megy, majd referálok 😀

Tudom, hogy még korai azon agyalni, hogy milyen típusú szülök leszünk, így ketten, együtt. Hogy a kettősünk hogy fog funkcionálni, melyek lesznek az erősségeink, melyek a gyengéink, mit tudunk egymásnak segíteni, hogy könnyebb legyen kicsit. Szóval tudom, hogy korai, de azért agyalok ezen. Mert hogy erről is olvastam természtesen.

Arról is, hogy most mi a divat, szóhasználat terén például. Hogy nem segít a férj a feleségnek mondjuk, hanem együtt csinálják, amit kell. Ezen elmerengtem egy ideig. Most komolyan az a legfontosabb, hogy ezt hogy nevezzük? Nem inkább az, hogy mi történik?

Másrészt a barátnőm felvilágosított, hogy nem mindenhol egyértelmű a szerepek leosztása, a megosztás, a közösen gondolkodás, és úgy általában a közös élet. Tehát valószínűleg nincs igazam, amikor a fentieket írtam, ez csak egy érzés volt a részemről.

Nekem fontos, hogy tudjam, hogy számíthatok a páromra, akkor is, amikor nem lesz épp egyszerű. Akár azért, mert épp nekem nehéz, akár azért, mert épp neki, vagy mert a baba kiborít, az alváshiánytól zombi leszek, bármi.

Babaholmit vadászok

Nagyon sajnálom, hogy ez nem egyértelmű úgy a nagy általánosságban. Hogy van, ahol komolyan felmerül, hogy az anya egyedül szív, mert apa dolgozik, és ezért minden alól felmentést kap. Úgy a házimunka, ahogy a gyerekkel kapcsolatos teendők alól is.

Sajnálom, hogy van, akinek megmondják, hogy ha nincs feleség a kellő szerepben, akkor következménye lesz. És szegény nem mer nem megfelelni ennek a szerepnek, mert egy kicsivel egyedül maradni nem épp a legszebb tündérmese.

De vajon jobb egy álélet, egy folyamatos úgy tevés, egy beleszakadás, egy zombivá válás és úgy maradás? Csak kérdezem. Mert tudom, hogy van úgy, hogy nincs igazi választás.
 Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!