Annak ellenére, hogy a fájdalom az idegbecsípődés miatt nem akart enyhülni, a hét elején úgy döntöttem, hogy nem adom meg magam a fájdalomnak tovább, nem mondom le a programokat, hanem hősként végigvonszolom magam mindegyiken.

Ma, pont két hete történt a baleset, büszkén elmondhatom, hogy bár még az éjjel nem aludtam a fájdalomtól, ma először már nem éreztem magam félkarú rablónak! 🙂 be is indult a gépezet, mert úgy érzem, mindennel el vagyok maradva, de ez majd a jövő heti napló témája lesz.

A múlt hét kiemelkedő eseménye a kórházlátogatás volt az Uzsokiban. A doki csütörtökön ügyeletes volt, mondta, nyugodtan menjünk be, nézzünk szét, vagy ő, vagy pedig egy nővérke majd körbe is kísér minket a “lezárt” területeken, attól függően, hogy milyen elfoglalt lesz majd az osztályon.

A kórházról eddig csak a legjobbakat tudom mondani, pozitív tapasztalatokat szereztünk.

Pár hete már felfedeztük a környéket, hogyan is tudunk oda menni, így előzetes számítások szerint kb. fél óra lenne az út tőlünk, hacsak be nem dugul a Hungária körút adott része (sosem tudtam megjegyezni, melyik résznek mi a neve), mert akkor ugye nem lehet ezt kiszámítani.


A kórház környékén is van rengeteg parkoló, akár előtte a Róna utcában, akár az oldalsó Uzsoki utcában, de mi most megnéztük a fizető parkolót, hogyan működik. Ha vizsgálatra jövünk, akkor az első fél óra ingyenes, utána pedig 400 forint volt egy óra, tehát olyan, mintha a belvárosban parkolnánk. De legalább nem kell vadászni szabad parkolóhelyet, mert ugye az ördög sosem alszik, a Murphy törvénye alapján, tuti akkor nem lenne hely, amikor a legsürgősebb lenne nekünk. Főleg úgy, hogy a párom tiszta ideg állapotban visz be a kórházba, már ha éppen rohannunk kell :).

A kórház szépen fel van újítva, kívül-belül kellemes látványt nyújt, ami ugye azért fontos, még akkor is, ha nem a környezet a lényeg, hanem az orvos, de azért mégiscsak.

Az osztály is szép, tisztának tűnt, végig a falon kézsterilizálásra felszólító táblák, folyadékkal. A hosszú folyosó elején volt egy váró rész, ahol a bőrfoteleket már kissé lestrapálta az elmúlt pár év használata, de még egyáltalán nem volt romos kinézete. Ebből a részből nyílt két lezárt folyosó, az egyik a szülőszobás részleg, a másik az újszülött osztály.

Ha tovább mentünk, végig voltak ülőhelyek, hogy a családtagok a látogatás alkalmával le tudjanak ülni, a másik oldalt pedig a 4-2-1 ágyas szobák. Sajnos én csak egy 4 ágyas szobába tudtam bekukkantani, meg voltam elégedve, tágas volt, a kismamák nem egymás szájában feküdtek, volt hűtő, pelenkázó, zárható nagy méretű szekrények, fürdőszoba zuhanyzóval és wc-vel. Oda benéztem, mert ugye az a kritikus pont a kórházban, de nekem tiszta volt így első látásra.

Ami furcsa volt, hogy egyáltalán nem terjengett az a szokásos kórház szag, nem volt a levegő sem áporodott, sem elhasznált, kellemesen éreztük magunkat. De maga az egész osztály olyan nyugodt volt, még a babák sem sírtak. Csak a látogató nagymamák :).

A 2 és 1 ágyas szobák már privát szobának számítottak, extra felárral, sajnos előre nem foglalhatók, csak akkor lehet érdeklődni, hogy van-e hely, amikor bekerülünk. Mondjuk ez érthető is. Megnézni nem tudtam, mert tele volt minden szoba sajnos. Remélem, hogy majd lesz külön szoba nekem, de igazából, mivel a normál szobák is teljesen rendben voltak, nem stresszelek ezen nagyon.

Az újszülött osztályról csak annyit tudok mondani, hogy ha a kismama akarja, akkor leadhatja ide a babát bármikor, be kell csöngetni, így lehet kikérni vagy visszatolni. Ide nincsen bejárás senkinek.

Az előtérben volt egy automata, ahol a kispapák meg tudják venni a cuccot, ha akarják. Ha jól emlékszem valami italautomata is volt, tudom ez mellékes, de azért ha várni kell sokat, nem mindegy, hogy büfé vagy folyosó.

A szülős részleg a legizgibb most nekünk. Egy lezárt ajtón kell bemenni, amit csak a nővérkék tudnak kinyitni, ami azért jó, mert idegen nem fog bekóborolni, csak akkor, ha dolga van. Egy kis szobába jutottunk, ahol voltak a papáknak lezárható szekrények, oda be is tudtuk tenni a táskát, mindent, ami érték, nem kellett cipelni. Befér akár egy üdítő is, ha sokat kell várni vagy egyéb pakk. Szerencsére nem volt szülés, így maga volt a nyugalom.

Volt egy központi rész, onnan nyíltak a különböző szobák a “sorrend” függvényében.
Az első szoba volt az előkészítő, ahol a beöntést adják, meg lehet fürödni, volt WC. Én ettől tartok a legjobban, olyan kínosnak érzem az egészet. Bár ha belegondolok, ha ez a lépés kimarad, akár még kínosabb szituba is kerülhetek. Jobb lesz ez így, de azért mégis.
El kell mondanom, hogy ez a rész is nagyon tiszta volt, nem volt kórházszag, vagy áporodott szag.

Majd következett a műtéti előkészítő, ami egyben szülőszoba is volt. Tiszta lepedő az ágyon, vasalt, leterítve. Itt adják az infúziót, készítenek elő vagy a szülésre vagy a császárra.

Mellette volt az igazi szülőszoba, valamilyen nagy méretű modern ággyal, szintén leterítve, vasalt lepedővel, tiszta utánpótlás odakészítve. Mellette volt jacuzzi, ha valaki akarja, benne labda. Nekem teljesen kimerítette az elvárásaimat.

Szemben volt a császáros műtő, ide nem léphettünk be a sterilitás miatt.
Rögtön az ajtó mellett volt egy szék, itt várakoznak az apukák. A párom rögtön vette is, hogy neki ott lesz a helye :).
Lassan körül is értünk, már csak egy szoba volt, ez a babafürdető szoba. Ide az apuka is bemehet, lefilmezheti az első fürdetést, akár császár, akár sima szülés. Majd kérésre, rá is teszik a babát, hogy meglegyen a kontaktus a papa-baba között. A párom tök lelkes lett, még a szemében könnyeket is láttam. Mondtam is neki, hogy Ficánkánkat ő fogja először fogni, vigyázzon rá majd nagyon.

Ezután behozzák nekem a babát, megmutatják, jó esetben addigra velem is végeznek majd. Ezután mindenkit eltolnak majd a helyére. Nekem azért tetszett ez a rendszer, bár összehasonlítási alapom nincsen, hogy mindvégig tudom, a párom ott van az ajtó előtt egy karnyújtásnyira, nem megyünk ki erről a zárt helyről. El kell mondanom, hogy mindketten megnyugodtunk, jó helyen leszünk.

Most hétvégén már majd összekészítem a cuccunkat is, mert az Uzsokiban szinte semmit sem adnak, mindent kell vinni. Ami egyrészt jó, másrészt nem, de viszünk mindent lelkesen.

A látogatási idő viszonylag rövid, csak a folyosóra mehetnek be a hozzátartozók, a szobákba nem. A babát is ki lehet ide tolni, bár van egy kis ellenérzésem, mert a folyosó, amikor ott voltunk tele volt. De hát így van ez, a kicsit meg kell mutatni mindenkinek. Én azért majd megkérek mindenkit, csak a harmadik napon jöjjön be, addigra magamhoz térek, a baba is alakul majd.

Remélem segítettem ezzel azoknak, akik az Uzsokiban vannak, lesznek, akik nem, azoknak összehasonlítási alap. Csak ajánlani tudom, mint ahogyan a dokimat is.

Majd elfelejtettem mondani, lehetséges befeküdni a kórház VIP osztályára is, ami olyan mint egy magánkórház, külön személyzettel, választható menüvel, csodaszép szobákkal, tévével, hűtővel. Olyan 3 csillagos szálloda színvonalon volt. A nővérkék ott kedvesek voltak nagyon, persze, mint mindenhol, de ez így olyan exclusive volt. Mi ezt nem fogjuk választani, főleg az ára miatt, meg azért, mert szülészet maga is tökéletes lesz nekünk. De ha valaki szeretne abszolut nyugalmat, itt meglelheti, különösen azért, mert akár a párja is benn aludhat vele. Ha tervezett műtét van, érdemes előre letelefonálni, mert itt is teltház volt, teljesen.

A héten elvánszorogtam kétszer vérvételre is, a doki kért egy ismétlő cukorterheléses vizsgálatot, bár még éppen benne voltam a határértékben, de nem szerepelek túl fényesen. Ennek tudom az okát, persze, az étkezés. Az elmúlt két hétben megőrülök az édesért, a szénhidrátért. Próbálom, próbálom, de aki volt terhes, tudja, hogy nehéz megállni, néha lehetetlen.

A hét másik fénypontja a kismama-papa fotózás volt, erről majd akkor mesélnék, ha lesz képem, amit küldök is nektek. 🙂 Fura volt, de érdekes.

Azt hittem, hogy majd unatkozok itthon, de mióta nem dolgozok, több a dolgom, mint valaha. Mi lesz még a kicsivel! De várom már! Remélem, ti is ilyen nyugalomban és boldogságban tudjátok már várni a kicsiket!Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!