A legerősebb, legbátrabb, legügyesebb, legszebb ember lenne a világon.

Időzítené a lánykérést, a költözést, eldöntené az autó márkáját, kitalálná az első nyaralás helyét, „eldöntené”, milyen nemű legyen az utód. Ha anya apa lenne, ő lenne a legerősebb a világon, mert miközben a kisbaba születik, tehetetlenül kell nézze, hogyan szenved a nő, akit annyira szeret, hogy anyává tette.

Ő lenne a hős, a példakép. Minta a fiúnak, hogyan kell férfinek lenni, hogyan kell igazán és szépen szeretni a nőt, a feleséged, hogyan kell jó apának lenni. Apa a legerősebb a világon, olyan magasra repít a vízben, mint a madár, neki van a leghosszabb karja, mert mindannyian beleférünk este, ha félünk, vagy fázunk.

Sosem elég fáradt ahhoz, hogy megnyugtasson, ha kell, vagy lebotorkáljon a másik kulacsért vagy a fájdalomcsillapítóért, vagy a pelusért, vagy felkapcsolja a villanyt, mert elrepült a cumi. Ha kell, betegen is elmegy dolgozni, a boltba este tízkor enniért, vagy cirógatja a hátad, mikor már semmi más orvosság nincs. Apa, ha kell, a világvégére is elmegy érted, mert tudja, szüksége van rád.

Ha anya apa lenne, mindenhez értene. Megjavítaná az autót, a kerítést, a házban a polcot, a kerti csapot, a hintát, a játszóvárat, a kertben a fákat metszené, szedné a gyümölcsöt, nyírná a füvet, és mindezt mindig és azonnal, tegnapra.


Ha anya apa lenne, mindennap bejárna dolgozni, időben, pontosan, maximálisan, minden nap teljesítené a feladatait, elviselné a kollégák, főnökök nyüzsgését, még akkor, ha a gyerek egész éjjel sírt, mikor mindenki hisztizett, mert holt fáradt volt. Hazatérve segítene ellátni a gyerekeket, állatokat és a fent említett házi munkát.

Ha anya apa lenne, a világ legtürelmesebb embere lenne, higgadtan tűrné anya újabb hisztijeit, újabb ötleteit, újabb vádaskodásait, mert apa annyira szerei anyát, hogy harmadszor is képes ugyan azt a nyálas filmet megnézni vele.

Tudja, mit tesz azért, hogy egyben legyen a család, és tudja, ez az élete… Tudja mikor milyen lábbal kel anya, mert már a szeme állásából is ismeri, tudja, nem mondja komolyan és tudja, akkor is szeret, ha azt mondja gyűlöl.

Ha anya apa lenne, nem hagyná, hogy valaha is kétségbe vonják azt a fajta önzetlen és igazi szeretetet, amiáltal mindenre képes, hogy boldoggá tegye azokat, akik igazán fontosak számára…

Nem minden bokorban teremnek ilyen ilyen apák ilyen férjek. Én anya vagyok és feleség, ismerek egy ilyen férjet egy ilyen apát… Köszönöm.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!