Ez a hét volt az eltelt négy hónap legszebb hete! 🙂 Megérkezett a Prenateszt eredménye, amely szerint egészséges KISLÁNYT hordok a szívem alatt. 😀 Ugyan kisfiúra számítottunk, és egy pillanatra csalódottak voltunk mind a ketten, az a legfontosabb, hogy a baba egészséges!!! Majdnem negyven évesen egy hónap alatt teherbe estem és most már az ötödik hónapban járva kiderült, hogy egészséges a kisbabám. Azt hiszem, ennél nagyobb áldás és csodálatosabb karma egy nőt sem illethet. 🙂

Sosem értettem sem a háborút, sem a gyűlölködést, de most, hogy én magam is anya leszek, még kevésbé tudok azonosulni bármiféle agresszióval. Átalakult bennem a szeretet fogalma is, pedig buddhizmus iránt élénken érdeklődő emberként már eleve egy másik „színét” is megismerhettem, mint ami egy keresztény kultúrában ismeretes. Most megint egy újabb „szeretet-fajtát” tanulok, ami teljesen új, és azt gondolom, csak egy várandós vagy már gyermeket szült nő értheti igazán.

Ez a változás kihat a párkapcsolatomra is. Úgy, ahogyan a férjemet szeretem – szerelemmel, szeretettel, szexualitással, lelki közösséggel, barátsággal -, még nem szerettem senkit, pedig voltam már szerelmes, nagyon is. De ez másfajta szerelem/szeretet, ami bennünket összeköt. Kétségbevonhatatlan, megfellebbezhetetlen, mentes mindenfajta bizonytalanságtól.

Soha senki előtt nem mertem volna hányni például, és felvállalni a testem más egyéb tüneteit, amelyek most a terhességem természetesen velejárói, és azt hiszem, ő is vállal előttem olyan dolgokat, amelyeket talán más előtt még sosem. A közös baba várása mélyítette el ennyire a kapcsolatunkat, ami persze előtte is nagyon szépen működött, csak akkor másak voltak a napi problémáink. Ez egyszerűen most egy másik dimenzió. Őszintén kívánom minden lánynak, hogy ha egyszer majd babát várnak, olyan feltétlen bizalommal viseltessenek a társuk iránt, mint ami most nekem az uram mellett megadatik! 🙂

A Prenateszt örömteli hírei annyira jót tettek nekem, hogy egészen vasárnapig kimaradtak a rosszulléteim. A keddi jógán mondta az egyik kismama, hogy ő rosszul volt a terhes vitamintól. Így egy pár napra felfüggesztettem a szedését, hátha én is attól hányok olyan sokat. De nem. Három nappal később sajnos megint erősen émelyegtem.


A jelszó továbbra is: zacskós leves és nyers gyümölcs. Ez a két dolog gyors egymásutánban segít az émelygős rosszullét leküzdésében. Tudom, a zacskólevesben sok a szintetikus anyag. De hát mit csináljak, ha egyszer az esik jól! És most gyümölcslevest főztem, ami nem sós. És nekem ilyenkor erősen sós ízekre van szükségem.

Ma miután jóóól megettem a levest, ettem egy fél grapefruit-ot és egy egész mangót. De lehet az bármilyen – lehetőleg savas – gyümölcs: narancs, mandarin, alma vagy körte. A banán és az eper az nem jó. Ezektől még rosszabbul leszek. Talán mert nem elég savasak, nem tudom.

Jó még a kaukázusi kefír vagy bármiféle tejtermék. De csak önmagában. Ha péksüteménnyel együtt eszem meg, akkor úton Oroszlány felé lehányom a „Székesfehérvár balra” táblát, az meg nem jó. Kiröhögnek a kamionosok. 😀 Nem jó a savanyú sem, ami a legtöbb kismamának használ. Ilyen, mint savanyú uborka vagy káposzta nálam ki van csukva. Ezektől is rögtön nyögve ölelgetem a porcelánhavert.

Ha hányingerem van, nem jó a szénsavas sem. Nekem csak zöld kupakos, azaz enyhén bubis vizet veszünk, mert a buborékos italok nem javallottak terhesen, viszont a szörpi mentes vízzel semmilyen. De ha üres a gyomrom és szomjas vagyok, nem ihatok ilyesmit, mert megint csak rosszul leszek tőle.

Bűnözök viszont a sörrel. Ilyenkor nyáron szeretünk a kertben grillezni. Lényegében csak levest vagy rizst főzök, illetve salátákat készítek, mert a fiúk a kertben megoldják a főfogást néhány jól fűszerezett szelet husival és kolbászkákkal. Nna, ebből a buliból én sem maradok ki, és ilyenkor beleiszom Apa sörébe. Természetesen simán le tudnék gurítani egy egész doboz Sopronit, de csak néhány kortyot engedhetek meg magamnak a baba miatt. Ennyi viszont nagyon jól esik. 🙂

A hét eseményeihez tartozik még, hogy elkezdtem intézni a Hepatitisz C vizsgálatot. Ez vérvétellel jár és nincsen terhességi héthez kötve, viszont a területi szakrendelő nőgyógyászatán az orvosnak alá kell írnia a papírt, hogy hozzájárul a vizsgálat elvégzéséhez. Szülés előtt ennek a vizsgálatnak mindenképpen meg kell történnie.

El is baktattam szépen a helyi nőgyógyászati rendelőbe és aláírattam a papírt, de mivel ott nem a saját szakorvosom rendel, a doktor bácsi kérte, had’ nézze meg a babát. 🙂 Én meg örültem neki, hogy ultrahangos vizsgálatot szeretne, mert akkor én is láthatom a kislányom. Pár órával korábban tudtam meg a Prenateszt eredményét, így már tudtam, hogy a képernyőn kapálózó lény lány. 🙂

Az orvos elégedett volt azzal a mit látott, és megjegyezte, hogy a kishölgy igencsak élénk. Enikő megint trambulinosat játszott, dobálta magát, mozgatta kezét-lábát, kinyitotta a száját és táncolt. Olyan volt, mintha ő is örült volna annak, hogy végre tudom, „kivel van dolgom” és az a kis valaki ott bent velem örül a kiváló teszteredményeknek. 🙂

Jövő héten szerdán hajnalban megyek majd az említett vérvételre, utána pedig be kell mennem a védőnénihez, hogy az eddigi leletek adatait ő is rögzíthesse. De ez már a 18. hét eseményeihez tartozik majd. Sziasztok! 🙂Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!