Továbbra sincsen semmi bajom. Az ilyenkor jellemző tünetek egyikét sem produkálom. Élem a mindennapjaim. Az étkezésre és az elfogyasztott folyadék mennyiségére igyekszem ügyelni, meg arra, hogy 5kg-nál nehezebbet ne emeljek. Ezt nem könnyű megoldani, mert a viráglocsoló kanna tele vízzel annál sokkal nehezebb, tehát nem locsolok virágot sem. Tibi meg még a széket is kiveszi a kezemből.

A hasam nekem továbbra is fájogat. A vasárnapi ebéd megfőzése sok álldogálással járt, és a végére bizony nagyon feszült a hasim. Evés után ott is hagytam a felfordulást a konyhában és lefeküdtem pihenni. Aludtam két órát, a kupi megvárt, aztán csináltam csak rendet.

Több helyen olvastam, hogy sok kismama székrekedéstől szenved ezekben a hetekben. Nekem nincs ilyen panaszom. Ennek oka lehet, hogy elég sok nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok és Tibi beüzemelte az évek óta szekrényben várakozó, de még soha ki nem próbált gyümölcscentrifugát. Répát, narancsot, kiwit és almát is préseltünk rajta.
Szeretem a banánturmixot is. Sok tejet kellene inni, de nem szeretem eléggé ahhoz, hogy önmagában mindennap igyak belőle. Banánnal és mézzel összeturmixolva viszont habzsolom, bár a banánnal a magas kálium tartalma miatt állítólag vigyázni kell, heti két banánnál nem is fogyasztok többet.

Szóval, igyekszem vigyázni a táplálkozással, és azt a kevés rossz szokásomat is letettem, ami volt. Egyetlen dolog van, aminek sajnos képtelen vagyok ellenállni, az pedig a fekete tea. A porcelán teáskannám egy literes, amibe eddig két, most már csak egy filtert teszek vagy a korábbinál kevesebb teafüvet töltök a teazsákba. A jó minőségű teából készült citromos tea nádcukorral a folyadékháztartásom kétharmadát jelenti alapesetben; egyszerűen imádom! A felére csökkentettem a napi mennyiséget, de teljesen lemondani mindössze két hétig tudtam róla. Soha nem kávéztam, tehát azt minden gond nélkül tudom nélkülözni.

A szénsavas vizet sem javasolják terhesen, de a málnaszörpi „mentes vízzel” semmilyen, úgy hogy a doktor bácsi engedélyezte a zöld kupakos – azaz enyhébben bubis – ásványvíz fogyasztását.


Lelkileg jól vagyok, semmi bajom. A munkakedvem is némileg visszatért, de továbbra is csak itthon érzem igazán jól magam. Nem szeretek menni sehová sem. Simán antiszociálissá válnék, ha a férjem nem vinne el itthonról mindenféle programokra.

Folyt. köv. 🙂Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!