Noémi levele ugyan elég szűkszavú, de mélyen érintett. A története (a műtét terhesség alatt) hasonlít az enyémhez, és nagyon szurkolok, hogy az övé is egészséges véget érjen. Köszönöm, hogy megosztottad velem, velünk.

Az én terhességem még nem ért véget. Még csak a 33. hétben járok. „Örülök”, hogy nem vagyok egyedül a kálváriámmal, és reménykedem, hogy nekem is sikerül normálisan, ép ésszel, egészséges gyermekkel átvészelni ezt az egészet.

Méhnyakrák megelőző állapot lett a rákszűrésem eredménye, amit ráadásul úgy kellett kierőszakolnom, mert az orvosom magától nem végezte volna el. Azóta már orvost váltottam.

A HPV típusai közül a 16-ost és a 18-ast találták nálam is, de még nem volt igazi rák, „csak” majdnem.
A mostani orvosom úgy döntött, meg kell műteni, nem szabad kivárni a szülést, mert nem biztos, hogy utána még lesz értelme a műtétnek, vagy hogy vállalhatok még babát.
Megműtöttek, a 11. héten. Túléltem, bár egy rémálom volt az egész. Riogattak, hogy a baba nem marad meg, vetessük el inkább, úgy biztosabb a műtét eredménye.
Két hetet voltam akkor kórházban, a nagyobbik fiam otthon várt, és nem értette, anya hol van. A férjem kiborult, engem hibáztatott, pedig jártam szűrésre rendszeresen, pont ezért nem akart rákszűrést az eredeti orvosom. Most már rendben vagyunk, ő is várja a kicsit, de egyedül végigcsinálni, hát senkinek sem kívánom.
Folyamatosan fekszem, néha görcsölök és vércseppek jelennek meg. Rendszeresen vizsgálnak, bár egyelőre más panaszom nincs. Kezdek vizesedni, és a vérnyomásom is egyre magasabb, de még nem kapok gyógyszert rá. A cukrom szerencsére rendben van.

Az egészésügyisekről:

a védőnőm nem normális és szinte semmiben sem partner. Tanácsokat nem ad, inkább utasításokat osztogat. Semmilyen vizsgálatot nem végzett el, az orvoshoz küld még egy vérnyomásméréssel is.
A háziorvosom szerencsére normális, de csak ennyi. Nem kérdez, nem tanácsol, nem akar tudni. Ha én kérdezek, korrektül felel.
A nőgyógyász, akihez most járok, nagyon kedves és figyelmes, ő az egyetlen, aki szerint rendben lesz minden. Eddig egy vagyont fizettem ki vizsgálatokra, és még hol van a vége…

Szorítsatok nekem.

Üdv:
Noémi

….
3 hozzászólás

  1. Timi
    • Magdi
  2. Radics Nikolett

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!