A történet eleje itt olvasható: Noémi Franciaországban kismama

Na, és itt a folytatás. Igazából szülés után akartam írni, de annyira bebonyolódott minden, már most nehézséget okoz leírni. Kapom a hölgytől továbbra is a beutalókat, azóta tudom, hogy őt felkészítő nőnek mondják, Mme Evelyn Pygeira.

Vérvételek sorozata, ultrahang, kórház. Vérem teljesen oké, mondta a hölgy, hogy az immunrendszerem nem 100, hanem 250 százalékos, tiszta vitaminbomba vagyok. Kaptam valamiért B9-et, fogalmam nincs, miért adnak az utolsó hónapra ilyet egy kismamának. Vérvételből is most jön az utolsó, nem várom, még mindig nem szoktam meg :-$

Ultrahang is volt egy, akkor volt a kis manó 2 kiló és 36 centi. Ez több mint egy hónapja volt, júni 20-ra vagyok kiírva, tehát én most 3 kilóra saccolok 🙂 Nincs több uh., tehát majd ha kibújik, kiderül. Gondolom, mert beékelődött a kis buksija, nincs már mit látni. Passz.

Kórházban kétszer voltunk, egyszer csak beírtak a rendszerbe, súly, vérnyomás, más vizsgálat nem is volt. Az utolsó egy hete volt. Dr. Tayrac-nál voltam. Enyhén elkezdtem félni, mikor megláttam a komor arcú orvost. Se szia, se pá….alig nézett ránk. Aztán mikor bementem vele a vizsgalóba, hála a jó Istennek, pozitívan csalódtam. Nagyon-nagyon aranyos és hozzáértő orvos. Meg sem éreztem, mikor vizsgált.


Utólag olvastam interneten, nem tudom már megmondani hol, hogy kinek mennyire fajt ez a vizsgálat, sokan úgy odavoltak. Összetettem a két kezem, hogy én nem olvasgattam ilyeneket, kétszer így féltem volna.  Nekem nem fajt, lehet, mert én közben próbálok arra is koncentrálni, hogy laza maradjak, semmi értelme feszíteni, csak nekem lesz rosszabb. Meg persze jó orvos is kell ehhez.

Na de a lényeg, mondta, hogy érzi a kicsi buksiját, teljesen fel vagyok puhulva, miden oké. Nekem páran ezt úgy értelmezték, hogy akármikor jöhet a baba, ha gondol egyet. Nem tudom, de remélem igazuk van, én tapasztalatlan vagyok. Na meg ez az utolsó három hét ez elviselhetetlen, eddig féltem, de áldás lesz, ha végre szülhetek, nem félek már tőle.

A papírok….az utolsó írásom óta intézzük a papírokat. Ilyenek ezek a franciák… az ember szemébe mosolyognak, kedvesek, de azért úgy finoman próbálnak keresztbe tenni, és addig küldenek jobbra-balra, míg vagy feladja az ember, vagy megszül és fizetnie kell, vagy nemsokára szül, és inkább hazamegy szegény. Nekünk szerencsénk volt, páromnak ismerőse több mint 10 éve itt él, felesége francia…. segítettek sokat.

Igazolások kellettek, hogy több mint fél éve vagyok itt, van lakás, orvos ellát (beteg kártya nélkül hogy??). Tehát ördögi körbe tesznek a franciak.. de nem adtuk fel. A páromtól bekértek majdhogynem 2 éves fizetési igazolásokat, adópapírokat…. előtte persze 15 helyre kellett menni. Nem volt egyszerű.

De pont ma, május 23-án átvehettem a francia betegkártyámat. Ez sem olyan sima ügy…. végleges papírokat csak akkor kapok, ha itt lenyelvvizsgázok, megkérem az állampolgárságot, stb…. ez azért úgy szíven ütött :DDD Legalább szülni tudok…. úgy hallottam, amúgy ilyen 10ezer euró környéken megy itt egy szülés.

A baba is külön hadjárat lesz, ő csak francia lesz, de csak az én papírjaimon futhat, mivel ő nem magyar állampolgár, itt papírokat nem is tudom kaphat-e, de ezt majd máskor…. Ilyenek ezek a franciak…. bár összeteszem a két kezem, hogy itt szülhetek, mert az ellátás tényleg nagyon jó és fajdalommentes, tényleg emberként viselkednek a másikkal, hozzáértő orvosok vannak stb.

Sok kismamát olvastam, írták, sírva jöttek ki a rendelőből, úgy viselkedett velük az orvos, sok műhiba stb. Csak mindezt ki kellett harcolni és még közel nincs vége. Tehát nem ajánlom Franciaországot annak, aki külföldön akar élni… ez egy ördögi kör… ha az embernek nincs letelepedésije, nincs semmi joga, nem dolgozhat…. de csak akkor kaphatja meg a papírokat, ha dolgozik. De hogy dolgozzon szerencsétlen ember, ha nem engedik, mert papírja nincs? Rengeteg mellékutacska…:S

Én már nem hagynám itt, túl sok idő és energia… én igazából nagyon szeretem, csak nem gondoltam, hogy vége lesz mire jön a baba, hogy egyáltalán megengedik, hogy itt szüljek, vagy kitesznek az országból. Lehet, kicsit kacifántos az egész, de akinek kérdése van, nyugodtan írhat 🙂 Megpróbálom érthetőbben. A szülés meg az egy másik történet… 🙂

Boldog babavárást minden mamának, én imádkozom a megváltó szülésért már 😛 🙂

Noémi6 hozzászólás

  1. noemi
  2. racz timea
  3. Myra2
    • Magdi
  4. Rohály Eszter
    • Magdi

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!