Csak halvány vonalam van, lehetek terhes?

Ez a kérdés gyakran felmerül, és nem is olyan könnyű rá igazi választ adni. Mert a válasz ennyi: igen, lehetsz, de egyáltalán nem biztos. Hogy miért? Mert a halvány vonalat több körülmény is okozhatja.

Nem mindegy a teszt érzékenysége, a tesztelés napja, a szervezeted aktuális állapota. A halvány csíkot látva többen a lehetséges vetélés miatt kezdenek aggódni, pedig simán lehet, hogy csak pár nappal később kellett volna tesztelni.

A legtöbb otthon elvégezhető terhességi gyorsteszt képes kimutatni a terhességet akkor, amikor meg kellene jönnie, de ehhez a szervezeted normális (átlagos, nagykönyv szerinti) működése szükséges.

Hogy ne befolyásolja semmi, sem stressz, sem gyógyszer, betegség. Ez nem általános, ezért javasolják, hogy akkor teszteljünk, amikor már egy hete késik.

Milyen érzékeny a teszted?

Alapvetően azt hisszük, hogy a drágább jobb és érzékenyebb, de ez nem feltétlenül van így. A terhességi tesztnek a pozitív eredményhez mérhető mennyiségű HCG-re van szüksége.


Hogy mennyi a mérhető mennyiség, az a teszttől függ, hogy milyen érzékenységű. Nem egyformák, egy érzékeny teszt már nagyon korai terhességet is képes kimutatni.

Ha az általad választott teszt eredményül egy halvány csíkot mutat, lehet, hogy nem elég érzékeny. Nézd meg a dobozát, arra a legtöbbször ráírják (meglepő módon nem mindegyikre), hogy mennyi hormont képes érzékelni. Minél alacsonyabb számot írtak rá, annál hamarabb lesz pozitív.

A halvány csík elég gyakori, különösen, ha nagyon hamar szeretnéd tudni az eredményt, és még nem késik legalább egy hete a menstruációd. Ha halvány vonalat látsz, várj néhány napot és tesztelj újra.

Ha egy gyengén pozitív teszt után néhány nappal teljesen negatívat tesztelsz, előfordulhat, hogy nagyon korai vetélésed volt, ami elképesztően gyakran megtörténik. Az orvosok becslése alapján az összes terhességek nagyjából 20-30%-a végződik spontán vetéléssel.

Ez az egyetlen baj a nagyon érzékeny tesztekkel, hogy olyan terhességet is képesek sokszor kimutatni, ami nem tud megmaradni, így fölösleges fájdalmat okozhatnak.

Bármikor elvégezhető, 25 IU / l érzékenységű terhességi tesztcsík. A legegyszerűbb megoldás. Rekordidő alatt ad választ a kérdésre: képes a terhességet a beágyazódás után akár 3 nappal kimutatni.

Lehet, hogy terhes vagy? Akkor az eredményt minél hamarabb szeretnéd tudni. Miért ne próbálnád ki az egyik leggyorsabb terhességi tesztet?
Ide kattintva infót találsz és meg is rendelheted! »

Több teszt, biztosabb eredmény?

Néhányan, akik türelmetlenek és azonnal akarják a biztos eredmény tudni, képesek a gyógyszertárban vagy drogériában kapható összes tesztből vásárolni, hátha valamelyik erős vonalat mutat. Csakhogy erre semmi garancia nincs, de ha van egy csomó pénzed rá, akkor hajrá.

A tesztelés szabályait azért ilyenkor is tartsd be. Ha egymás után akarod elvégezni őket, hogy ne fogyjon el egyszerre az összes, akkor számíts arra, hogy sokszor kell majd pisilni menni. Ha ezt sok ivással próbálod elérni, az eredmény nem lesz valós.

Ha már egy tesztnek nem hiszel, akkor a következővel várd meg a másnap reggelt, és az összes szabályra maradéktalanul figyelve végezd el. Egyforma tesztek között is lehet különbség, ki tudja, miért. Előfordulhat, hogy ugyanabba a vizeletmintába két egyforma tesztet téve az egyik halvány, a másik erős vonalat mutat.

Terhességi gyorsteszt: halvány vonal

Alapesetben a két vonal, akár halvány, akár erős, azt jelenti, hogy terhes vagy. Gondolj arra is, hogy ha látsz egy vonalat azután, hogy a teszt használati útmutatójában leírt végső határidő (amikorra eredményt kell adnia) letelt, lehet, hogy csak egy párolgási vonal, nem pedig pozitív eredmény.

A másik megoldás, hogy „csíktalan” tesztet veszel, digitálisat. De az is megtörténhet, hogy a digitális teszt egyértelműen negatívat ír ki, a csíkos halvány vonalat mutat, és tényleg terhes vagy.

Ne feledd: a terhességet biztosan megerősíteni csak orvos tudja.


21 hozzászólás

 1. emili
 2. gina
 3. Szilvi
 4. Nóra
  • Magdi
 5. zsu
  • Magdi
 6. brigi
  • Magdi
 7. Nóra
  • Magdi
 8. Andrea
  • Magdi
 9. edith
  • Magdi
 10. evi
  • Magdi
 11. RUZENA
  • Magdi
 12. theisz judit
  • Magdi

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!