Először is van itt némi tisztázandó. Van Clearblue digitális terhességi teszt, és van Clearblue digitális ovulációs teszt. A kettő nem ugyanaz, és nem ugyanarra való.

Bár a céljuk hasonló, ha kisbabát szeretnél, akár mindkettőből vehetsz. Kapható drogériában, patikában, neten, az ára kicsit (nagyon) borsos.

Ha nincs felesleges pénzed, nem kell mindenáron digitális tesztet venni. Csodaszer nincs, egyik is, másik is kimutatja, ha terhes vagy.

Nem árt szem előtt tartani, hogy a tv-ben pénzért reklámoznak, és sajnos leggyakrabban kissé túlfényezik a kínált terméket.

A Clearblue digitális ovulációs teszt

Ez azoknak fontos, akik már nagyon szeretnének babát, és biztosan azokon a napokon akarnak együtt lenni, amikor ebből a szempontból eredményes lehet.


A párok fele azonban nincs tisztában a megfelelő napokkal. Ha csak simán hőmérőzöl, az nem elegendő, csak arra jó, hogy biztosan tudd, volt ovulációd. Erre találták ki az ovulációs teszteket, és ezek közül most a digitális Clearblue tesztről lesz szó.

A teszt az LH hormon ugrásszerű emelkedését figyeli, és ebből adja meg az ovuláció valószínű napját, amelyen szeretkezve a legnagyobb az esély a teherbeesésre. A hirtelen emelkedés az ovuláció ideje előtt 24-36 órával történik meg.

A teszt tehát nem konkrétan az ovulációt észleli, hanem a hormon emelkedéséből “következtet” az ovuláció várható időpontjára. Használni minden nap egyszer, ugyanabban az időben kell a várható LH-csúcs körül.

Miután a petesejt útnak indult, nagyjából egy–másfél napig életképes, ezalatt kell elérnie egy életrevaló spermiumnak.

Mivel a spermium hosszabb ideig életben marad (3-5 nap), ezért lehetséges, hogy korábbi szeretkezésből termékenyít meg.

Fontos apróság, hogy a spermiumnak is kell több óra, fél-egy nap, hogy elérje a petesejtet. Ezért nem szokott elegendő lenni, ha az ovulációt gondosan kivárva történik az aktus, mert mire a spermium odaér, a petesejt gyakran már nem él.

Előnyei

 • 99%-ig megbízhatóan érzékeli az LH-csúcsot,
 • egyszerű használni,
 • villogó teszt szimbólum teszi egyértelművé, hogy működik,
 • három perc alatt eredményt ad,
 • az emelkedést egy mosolyfej jelzi.

Ha nem ismered a ciklusodat, akkor először egy hónapig figyelj és jegyzetelj, majd a következő hónapban vegyél ilyen teszteket, van többféle kiszerelésben is. A teszt pontos használata a dobozban megtalálható.

Terhesség tünetei

A Clearblue digitális terhességi teszt

Ez a teszt is a HCG-t keresi a vizeletben, és ezáltal jelzi a terhességet. Kétféle is van belőle, a sima, ami ad egy + és egy – jelet (vagy hogy pregnant – non pregnant), és egy olyan is, amelyik két digitális kijelzővel rendelkezik, és kétféle értéket ad.

Ez utóbbi nem csak azt mondja meg, hogy terhes vagy-e vagy sem, ha igen, akkor azt is mutatja, hogy hány hetes a terhességed.

Nagyon pontos, a nap bármely szakában elvégezhető, de ha biztosra akarsz menni, maradj a reggeli első vizeletnél.

Előnyei
 • 99%-os pontosság
 • kimutatja a fogantatástól eltelt időt
 • egyértelmű az eredmény, amit kiír
 • akár négy nappal a várt menstruáció előtt is kipróbálható (de természetesen a megbízhatósága jelentősen csökken, és szerintem ehhez drága is)
 • a működését egy homokóra jelzi

A mutatott eredmény

Figyelembe kell venni, hogy amit a teszt mutat, és amit az orvos mond, az két különböző szám lesz, két hét eltéréssel.

Ennek oka nagyon egyszerű, az orvos az utolsó menstruáció első napjától számol, a teszt pedig azt mutatja, hány héttel ezelőtt fogant a baba. A kettő között nagyjából két hét különbség van.

 • nem vagy terhes – az orvos szerint sem
 • 1-2 hetes – az orvos szerint ez 3-4 hét
 • 2-3 hetes – az orvos szerint ez 4-5 hét
 • 3 hétnél idősebb a terhesség – az orvos szerint ez 5 hétnél idősebb

Amire ez a teszt nem jó

Nem alkalmas a terhesség idejének hosszú távú nyomon követésére, mert csak 3 hétig írja ki az eredményt. Így tehát felesleges ijedtséget hoz, ha még a nyolcadik héten is csak 3 hetet jelez.

Nem alkalmas a HCG szint növekedésének jelzésére sem. Tulajdonképpen egy egyszerű terhességi gyorsteszt, szép köntösbe csomagolva.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!