Ezen az oldalon két kalkulátor vár rád. Az egyik egy ovulációs kalkulátor, a másik pedig egy szülési. Ez utóbbinak különlegessége, hogy segítségével megtudhatod, mikorra esnek a kötelező vagy leginkább javasolt vizsgálatok. Kiszámolhatod azt is, hogy a terhességed hetei milyen naptári dátumokra esnek. Számolj velünk!

 

1.) Ovulációs kalkulátor

Szeretnéd tudni, mikor várható (valószínűleg) a peteérésed, mely időszakban leszel fogamzásra képes?

Néhány kattintás után itt kiszámolhatod, mikor lesz a legnagyobb esélyed teherbe esni, és ha sikerül, mikorra várható a szülés. 🙂

[ovulation-predictor]

Fontos tudnivaló az ovulációs kalkulátorról:

Az ovulációs kalkulátor működési elvét tekintve egyformának tekinti az összes női ciklust. Ez természetes, hiszen nem tud rólad semmit, ezért az átlagot veszi figyelembe, és az alapján számol. Átlagosnak a 14 napos luteális fázis számít. Ennek megfelelően az általad megadott menstruációs icklus első napjához hozzáadja a szintén általad megadott ciklushosszt, és abból visszaszámol 14 napot.

Az átlag a legritkább. Nem mindenkinek azonos hosszúságú a luteális fázisa, lehet néhány nap eltérés mindkét irányba. Ráadásul a ciklus hossza sem feltétlenül azonos minden hónapban, és a szervezet működését egy csomó minden befolyásolja. Ennek megfelelően ez a kalkulátor (egyik sem, ami nem személyre szabott!) nem tekinthető pontos és megbízható előrejelzésnek, esetleg támpontot adhat.

 

2.) Terhességi kalkulátor: kövesd a heteket!

Szeretnéd tudni, mikor leszel az x. hétben? Vagy a szülés várható dátumára vagy kíváncsi?

Itt az utolsó menstruációd alapján kiszámolhatod, mikor kell vizsgálatokra menned, és mikorra várható a szülés. 🙂

[terhessegi-szamolo]

Nézd, milyen csodában lesz részed!

Csodáink – Kövess a Pinteresten is 🙂
Várunk a csapatban! Csak add meg, hányadik hétben jársz, és minden héten elküldjük neked a tudnivalókat, híreket, tapasztalatokat, ajánlott vizsgálatokat, és amire még kíváncsi vagy (csak jelezd, hogy kérdésed van).

Adataidat kifejezetten bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki senkinek. Láthatod, még a Fotógalériában is levágjuk a személyes adatokat a képekről! Vigyázunk rátok!

Neved:
E-mail címed:
Hányadik hétben jársz?
Megismertem az adatkezelési tájékoztatót:
Hozzájárulok, hogy a Piszénpisze.hu weboldal hírleveleket küldjön nekem:
Terhesség hétről hétre