Fülakupunktúra várandósság idején

Terhesség esetén az akupunktúrával nagyon körültekintőnek kell lenni. A terhesség ideje alatt hatékonyan csökkenthető a deréktáji fájdalom, hányinger, hányás, reggeli rosszullét, csökkenti a terhesség során gyakran fellépő gyomorégést is.

Szabálytalan menstruáció, cikluszavarok, meddőség esetén a megfelelő pontok stimulálásával növelheti a petefészek, petevezeték és a méh vérkeringését, így segítheti a megtermékenyülést.

Kérdeztem, és a feltett kérdésekre Kucsinka Évától kaptam a válaszokat. (Uzsoki Kórház)

Mennyire veszélyes a fülakupunktúra a babára?

Elvileg a babára nem lehet ártalmas, de mivel egy más állapotban van az ember, óvatosan kell szúrni! Vannak pontok, amiket nem szabad (pl. méh), nehogy esetleg beinduljon a szülés. Bár a szervezet egyensúlyára törekszünk, azért ne kockáztassunk!

Mi van, ha mellémegy a tű?

Mellé nem mehet a tű, azért van a térkép, hogy megfelelően tudjunk lokalizálni. Ha mégsem találjuk el a pontot, legfeljebb nem érjük el a megfelelő hatást, de ártani nem lehet!


Tartós tű lehet-e ugyanúgy egy hétig terhesség alatt is?

Tartós tű minden esetben egy hétig lehet, ha nem esik ki, tovább is.

Allergiára hatásos-e, kiválthatja-e az esetlegesen szedett gyógyszert?

Allergiára jó, csökkenti a panaszokat, egy idő után esetleg a gyógyszert is lehet csökkenteni, illetve kihagyni.

De mi is az a fülakupunktúra egyáltalán?

A fül az idegvégződésekkel egyik legjobban ellátott terület, innen jut el a leghamarabb az impulzus az agyba. Kínában már nagyon régen felismerték, hogy meghatározott területek ingerlésével különböző betegségek gyógyíthatóak.

Ezt a módszert a középkori Európában Paracelsus óta alkalmazzák, elsősorban mozgásszervi elváltozások gyógyítására. Bosch középkori festő Gyönyörök kertje című képén is látható a fülakupunktúra ábrázolása, a jelenleg is használatos pontok ott lándzsával vannak átszúrva.

Az európai fültérképet Dr. Nogier francia neurológus készítette el, melyen megfigyelhető, hogy az emberi fülön egy embrió látható fejjel lefelé fordítva. Ezen a térképen minden szerv vetülete megtalálható.

Fülakupunktúrával az egyes szervekre, így az egész szervezetre kedvező hatást lehet gyakorolni, melynek hatására beindul a szervezet öngyógyító, regeneráló folyamata, elősegíti a megfelelő energiaáramlást. Ez a beteg szervek egészséges működéséhez vezet, ami a gyógyulást jelenti.

Fülakupunktúra terhesség idején

Mikor alkalmazható a fülakupunktúra?

 • Depresszió, szorongás, stressz esetén
 • Mozgásszervi, ízületi fájdalmak enyhítésére
 • Szenvedélybetegségek esetén
 • Táplálkozási zavarokkal küzdőknél
 • Alvási problémák kezelésére
 • Nőgyógyászati betegségekben (cikluszavarok, meddőség)
 • Vegetatív idegrendszeri zavaroknál
 • Migrén, fejfájás tüneteinek enyhítésére
 • Bőrbetegségekre
 • Légzőszervi problémákra, allergia tüneteinek enyhítésére
 • Dohányzásról való leszoktatásra
 • Fogyókúrában csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét
 • Méregtelenítésre.

A kezelés során heti három alkalommal, tartós tű esetén heti egy alkalommal egyszer használatos, steril tűket helyezünk el a fül megfelelő pontjain. Ez enyhe csípő érzéssel, fájdalommal járhat.

A cél elérése érdekében 10-15 alkalommal ajánlott a kezelés, de már az első alkalommal érezhető jótékony hatása.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!