Terhesség alatt annyi bajunk lehet, kicsik, bosszantóak és nagyok egyaránt. A gyomorégésről, reggeli rosszullétekről, kívánósságról már mindenki hallott. De van még más is, ami megkínozhat a terhesség hónapjai alatt, pl. ha fura dolgokat ennél, vagy túl sok nyál termelődik.

1.) Pica

A picáról már volt szó itt az oldalon. Akkor kell erre gyanakodni, amikor valaki hirtelen nem emberi fogyasztásra szánt dolgokat szeretne megenni, és gyakran nem is tud ellenállni a kísértésnek. Így krétával, hamuval, egyebekkel “lakik jól”, ami bizony ártalmas. Okokról és a picáról bővebben itt olvashatsz.

2.) Orrdugulás

Nagyjából a kismamák negyede küzd az orrával valamilyen formában, vagy folyik, vagy bedugul, sehogy sem jó. Rossz esetben a második hónaptól akár a baba megszületése utáni első hetekig is tarthat.

3.) Túlzott nyálképződés

Kellemetlen, ciki, és állandó rosszullétet is jelenthet, ha folyamatosan megtelik a szád, ki kellene köpnöd, mert lenyelni már nem bírod. Ez is fura, és konkrét oka még nincs, de a többihez hasonlóan feltételezik, hogy a hormonális változások és a hányinger lehet a bűnös.

4.) Légszomj

Sajnos nem vagy egyedül a tapasztalattal, hogy úgy érzed, mindjárt megfulladsz. Nem ritka terhesség elején sem, amikor nem magyarázza a tele gyomor – nagy pocak kombinációja. Ettől függetlenül egy orvosi “rápillantást” bőven megér.


5.) Szédülés / ájulás

Ez a kakukktojás egy kicsit, mert a szédülés hányingerrel kombinálva gyakori panasz, és ismert is. Na de hogy ájulással járhat, és szenvedhetsz tőle az egész terhesség alatt? Sajnos, és nem is ritka. Az egész szív- és érrendszer, a vérnyomás egy csomó változáson megy keresztül. Esetenként a szervezet képtelen tartani a lépést, ezért kerülget az ájulás.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!