Bolyongtam a neten, kikapcsolódni vágytam, amíg csönd van egy kicsit. 🙂 Aztán találtam egy érdekes című cikket: “Gratulálok, uram, ön terhes!” az origón. A beharangozója szerint egy fiatal japán  prof egy terhességszimulátort épített, mert férfiként (!) bosszantotta, hogy a férfiak nem elég empatikusak a terhes nőkkel szemben.

A cikk szerint ez az eddigi legfejlettebb terhességszimulátor, és a Mommy Tummy névre hallgat. Csupa elektronika, van egy magzatburokban lévő magzat, aki rúg, tekereg, mocorog, számítógépre köthető, és így kiderül, a magzatnak mi tetszik és mi nem. Egy bevállalós (?) amerikai újságíró kilenc hétig hordott egy egyszerűbb verziót.

Tetszik, hogy azt gondolta, értékelni fogják a nők, hogy ő milyen empatikus, érdeklődő hős, azon meg nem csodálkozom, hogy ehelyett a hiányosságokra, az elmaradt kellemetlenségekre hívták fel a figyelmet.

Hiszen a szimulátor nem terjed ki a bőrre, a mellekre, a vizesedésre, a reggeli vagy egész napos rosszullétekre, nem kell miatta állandóan wc-re járni, a vércukorra figyelni.

Na és persze nem mutatja meg, milyen is valójában, a lelkében egy terhes nő. Nem mutatja meg a gondolatokat, érzéseket, félelmeket, nem kell rettegnie a Down-szűrés eredménye miatt, és mindegy, hány éves… Ettől függetlenül tetszik, ahogy értékeltem a szülési fájdalmakkal küzdő férfiakat is.


A Mommy Tummy önmagában nem mai hír, nem friss találmány, ahogy a linkelt videók is 2011-ből vagy még régebbről valók. De álmodozni mindig lehet, hogy egyszer talán lehetőségük lesz kipróbálni és megérteni a terhességet a férfiaknak is. 🙂

A origós cikket itt találod.
Az eredeti angol nyelvű tapasztalatokat itt olvashatod.
A Mommy Tummy-ról itt vannak képek, videók.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!