Terhesen is érezd jól magad

Ezt néha könnyű mondani. Mindegy, hogy évek óta tervezgetted, vagy hirtelen meglepetésként ért a terhesség ténye, valószínűleg van elképzelésed arról, milyen lesz, milyen változásokon mész keresztül, amint a baba növekszik, hogy fogod érezni magad terhesen. Aztán vagy várod, vagy félsz tőle.

Az alap ugye, hogy a terhesség önmagában jó dolog, hiszen egy új élet csodája vár, az összes kellemetlen, rettegett változásnak jó oka van. Közben meg próbálj ki pár dolgot ha teheted, hogy ne rémálomként éld meg az egészet.

Ne hagyd el magad – mozogj

Hát igen. Ahogy mondani szokták, a terhesség nem betegség (kivéve, ha az orvos mást mond a mozgással kapcsolatban). Tehát a mozgás csodákra képes: segít a vércukorszintet rendben tartani, jót tesz a gyomor nyűgjei ellen is, puffadáskor például, amikor felkelni is kész borzalom. Egy 10-15 perces séta vagy lassú mozgás már jóval energiával telibbé tesz. Közben erősít, javítja az állóképességet, később könnyebben veszed a plusz súly jelentette akadályokat, a szülés nehézségeit, a felépülést.

A smink hatalma

Ne becsüld alá, szintén csodákat tehet. A segítségével terhesen is szépnek érezheted magad, tudni fogod, “mi látszik”. Ez jó olyankor, amikor úgy érzed, a saját testedre, lelkedre, életedre alig van ráhatásod. Szóval mókázz egyet: próbálj ki egy új árnyalatú rúzst vagy festéket. Használd ki a lemosható voltát, és rejtsd el, amit nem akarsz láttatni, és emeld ki, aminek örülsz.

Hajmeresztő frizurák

Na, ez nem kell mindenkinek, szerintem, de azért lehet, hogy bejön 🙂 . A terhesség miatt a haj megváltozottnak tűnik (hormonok, ugye?), többnek is, pedig csak nem hullik ki annyi, de fényesebb is, meg erősebb is, más a textúrája. Ha már alapból is sűrű, nehezen kezelhető hajad van, akkor könnyebb lehet egy rövidebb, ritkított frizurával hódítani a terhesség alatt.


A terhesség után ki fog hullani a többlet, vékonyabb lesz, fénytelenebb, és még rosszabbnak is fogod látni, mint amilyen a valóságban. Tehát a változtatásnál vedd figyelembe, hogy néhány hónap múlva is ki kell nézni valahogy, amikor amúgy sem fogod magad a topon érezni. Jó ötlet kiegészítőket használni, csatokat, fésűket, szalagokat, de néha a kevesebb több.

Kismamadivat

Régen nem volt könnyű csinosan, divatosan öltözni, de ma már szerencsére nem minden rószaszín, formátlan és egyébként használhatatlan. Rengeteg szín, forma, anyag elérhető, az egyetlen kihívást az ellenértéknek az előteremtése jelenti. Ha semmit sem találsz, a fekete és a fehér a kismamáknak is divatos alapnak számít, amit könnyű feldobni színes sállal, kardigánnal, derékmelegítővel.

Ne hanyagold el a bőrödet terhesen sem

A hormonok játéka meglátszik a bőrödön is. Alapvetően valószínűleg ragyogsz, de tele lehetsz pattanással, foltokkal, lehet a bőröd száraz és viszkető is, a külvilág számára látható és láthatatlan helyeken egyaránt. Egy jó hidratáló sokat segít, van, akinek az aloe vera jön be, másnak a kakaóvaj, shea vaj, érdemes próbálgatni őket.

Terhesen is érezd jól magad

Spa – ha teheted

Egy mindenre kiterjedő szépészkedés nem csak a testnek, de különösen a léleknek nagyon jót tesz. Manikűr, pedikűr, masszázs, pakolások segítenek, hogy legalább néhány órára királynőnek érezd magad. Természetesen ez nem mindenkinek fér bele, de otthon a barátnőkkel miért ne tehetnéd meg ugyanezt?

Ha semmi sem megy…

nem marad más, mint folytonosan emlékeztetni magad, hogy bár nem férsz bele egyetlen normális ruhádba sem, mégis mesés vagy. A szépség nem a méreteiden, súlyodon, ruhádon és egyebeken látszik. Babát vársz, ennél fogva gyönyörű vagy!

(Köszönet Jankai Dórának.)


Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!