A kezdeményezés már itthon sem számít újnak, más országokban pedig még nagyobb hagyománynak örvend. A lényege, hogy a baba születésekor kitűznek egy zászlót, amely jelzi, hogy újszülött érkezett a házba.

Itthon a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom vette fel újra a fonalat. A cél erősíteni a gyermekvállalási kedvet, kiemelni, hogy az újszülött boldogságot és az élet értelmét hozza.

A babazászlót szülés, születés után tedd ki a házra, jelezd a környezetnek, hogy az élet szép, megéri megállni és rácsodálkozni, nem mellesleg pedig kicsit több figyelmet, megértést és segítséget igényelsz egy darabig 🙂

Babazászlók

A babazászló hatása mindig pozitív, hiszen az örömben mindenki szeret osztozni, segít emlékezni, nosztalgiázni, feléleszteni a segítségnyújtás szándékát azokban, akik látják és értik, és gyakran meghozza a kedvet is a “babagyártásra” a személőkben 😉 .

A babazászlót meg is lehet venni, rendelni, de akár otthon is elkészíthető. A javasolt szimbólum a fehér alapon egy nap, de egyáltalán nem kötelező ezt használni. Ha neked más jobban tetszik, esetleg szöveget is szeretnél rá, csak bátran.


Ha a babazászló nem nyeri el tetszésedet, választhatsz helyette ajtódíszt is, ez lehet diszkrétebb, nem annyira figyelemfelkeltő. A kórházban szülés után adnak a csomagban egy ilyen ajtódíszt ajándékba. Ha nincs zászlótartód, akkor ez is egy jó megoldás.

Az ajtódísz fő motívuma a szív. “A szív egésze a szeretetet, a szív két oldala az apát és az anyát ábrázolja, akik körülölelik a gyermeket” – mondta el korábban Simon András, az ajtódísz grafikájának tervezője.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!