Mondhatnám rá egyszerűen, hogy mert a meridol működik. Mert meg is csinálja, amit ígér. Azoknak találták ki, akiknek irritált a fogínyük, valamiért a fogaik, ínyük különleges „terhelésnek” van kitéve. Tehát a kismamáknak is.

A terhesség előtt célszerű és nagyon ajánlott a fogakat ellenőriztetni, a hibásakat rendbe tetetni. A terhesség alatt pedig fontos a rendszeres, szakszerű fogápolás. Ehhez pedig olyan termék kell, ami nem csak ígér, hanem bizonyít is.

Már több írásomban is emlegettem, ajánlottam a meridolt (szándékosan írom kicsi kezdőbetűvel, nem elírás), hát várható volt, hogy megkapom a kérdést, mitől jó, mit tud.

Mit tud a meridol?

A legjobb tudománya, hogy védi és regenerálja a fogínyt. Ha fogmosás, vagy harapás közben vérzik az ínyed, az a fogínygyulladás első jele. A fogínyproblémák legfőbb oka a plakk, amelytől naponta többszöri alapos fogmosással, odafigyeléssel meg lehet szabadulni.

Hogy mi az a plakk? Hát az a lerakódás, ami elég hamar megtapad a fogon, mindenféle nem szájba valót tartalmaz, mint gomba, baktérium, szerves anyagok. Ha hosszú ideig nem távolítjuk el, akkor a kalciumsó lerakódása miatt fogkő lesz belőle. Eltávolítani csak szuper fogkefével lehet, és a fogközöket is tisztítani kell fogselyemmel vagy fogköz-tisztító fogkefével.


A meridol egy többtagú család, amely fogkrémből, szájvízből és fogkeféből áll. A hivatalos verzió szerint a meridol fogkrém blokkolja a fogmosás után visszamaradt plakkban lévő baktériumokat, és elég sokáig megakadályozza, hogy a fogmosás után új plakk képződjön.

Így vissza tud állni az egészséges szájflóra, regenerálódhat az irritált fogíny. Mindeközben a fogkrém hatóanyagai védenek a  fogszuvasodás ellen is.

A fogkefe sörtéi nagyon finomak, puhák, kíméletesen bánnak a fogínnyel. A nyele kényelmes, bár eddig nem sok fogkeféről hallottam, hogy ilyen jellegű gond volt velük.

Amiben jó, hogy mivel a fogíny nem egészséges, de fogat mosni kell, ez nem durva, nem bántja még jobban, mégis alaposan lehet vele tisztítani, ráadásul a leglényegesebb helyen, a fogíny szélénél.

Nekem a fogorvosom azt javasolta, hogy használjam nyugodtan a már bevált elektromos fogkefémet, de utána a fogínyemet mossam, masszírozzam át ezzel a fogkefével és egy kis szájvízzel. Bevált.

A harmadik tag a szájvíz, amit naponta egyszer javasolnak használni. Alkoholmentes, nincs rossz íze, de mivel az egész egyben nagyon drága, ezt lehet különösebb szívfájdalom nélkül kihagyni.

Miért a meridol?

Ha egyszer rászoktál, ki fogsz tartani mellette

A kismamáknak ellenőrzéskor a fogorvosok ajánlani szokták a meridolt. Aztán a gyógyszertárban sokan el is borzadnak az árától. Igen, a meridol nem a legolcsóbb fogkrém, együtt az egész meg egy kisebb vagyon.

Amiért mégis megéri:

  • mert napok! alatt eléri, hogy a fogíny nem vérzik, ez a tévében reklámozott többi terméknek nem nagyon sikerül.
  • mert az íze nem hánytatós, a Parodontax sokaknál kifejezetten hányingert okoz nem terhesen is.
  • mert az állaga sem hánytatós, nincsenek benne kicsi golyócskák, meg szemcsék, amik biztosan nagyon jók, de az érzés borzasztó.
  • mert a fogkeféje jól bírja. Ettől függetlenül nyilván cserélni kell, de nem hullanak a sörték, nem színeződik el. Hogy mennyi időnként kell a fogkefét cserélni, arról megoszlanak a vélemények (milyen ismerős!).
    Az általános vélekedés szerint megfelelő 3 havonta, mások szerint havonta, vagy 2-3 havonta… szóval betegség után, ha már látványosan nem új, ha szétállnak a sörték, meg amikor jónak látod.

Ha szülés után, láthatóan nem terhes állapotban újra kérsz egy tubussal belőle, a gyógyszerész elég furán fog rád nézni, de ne törődj vele. 🙂

Bővebb infót itt találhatsz a meridolról.



3 hozzászólás

  1. Anna
    • Magdi
  2. Natika

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!