A baba neme: fiú lesz vagy lány? 10 “előrejelző módszer” 🙂

A teherbe eséstől fontos kérdés, még azoknak is, akik azt vallják, hogy mindegy a születendő gyermek neme. Bizonyosságot viszont akkor kapsz, amikor a baba megszületett. Az ultrahang csaknem biztosra mondja a gyermek nemét, de a fiúkat nem mindig tudják „kiszúrni”. A magzati szűrőtesztek pontosak.

Vannak még praktikák, amiknek a pontosságáról találsz itt néhány gondolatot. De ha nem bánod a spoilert: nevess csak inkább egy jót.

A születendő baba neme megállapítható….

1.) Az AFP szűrés eredményéből

Állítólag az AFP eredménye megmutatja a születendő babád nemét. A baj csak az, hogy mindenki mást mond, hogy melyik eredmény mit jelent. Az egyik szerint 1MoM alatt kislány, fölötte kisfiú lesz, a másik szerint éppen fordítva. Tudományos bizonyíték természetesen nincs rá. Az afp amúgy sem kötelező vizsgálat már, még ha sok helyen el is végzik.

2.) Abból, amit kívánsz

Klasszikus tévhit, hogy ha sós ételeket ennél szívesen, akkor kisfiad lesz. Ennek alapján az édesek utáni sóvárgás kislányt jelentene. Mint írtam, tévhit. Van, aki nem lesz kívánós, sokan pedig az édeset a sóssal ennék, vagy savanyúval is. 🙂

3.) Gyűrű segítségével

Tarts láncon vagy zsinóron egy gyűrűt a pocakod fölé, és figyeld a mozgását, abból fogod tudni megjósolni a babád nemét. Ha köröz, akkor kislányt, ha oda-vissza mozog, akkor kisfiút vársz. Ez sem bizonyít semmit, esetleg azt, hogy aki a láncot fogja, mire tippel éppen, vagy mit szeretne.


4.) Az orrod duzzanatából

Ez egy viccesen hangzó mítosz, mely szerint ha a terhességed alatt megduzzad az orrod, akkor kislányt hordasz a szíved alatt. A valóságban nincs összefüggés a kinézeted és a babád neme között. Az orrod duzzanatáért a megnövekedett hormonszintedet kell okolni, és nem a kislányodat (vagy fiadat).

5.) A reggeli rosszullétekből

Ez az egyik kedvencem, mert ennek mindkét verziójából jósoltak nekem. 🙂 Az egyik verzió szerint fiú lesz a baba, ha nem ismered a reggeli rosszullétek fogalmát. Ennek magyarázata is van: a kisfiúval várandós nők védettek a fiú magzat által termelt tesztoszterontól. Tehát akik reggelente rosszul vannak, azoknak kislányuk lesz.

A másik verziója pont az ellenkezőjét mondja: a rosszullétek kisfiút jeleznek. A magyarázat szerint a kisfiú által termelt tesztoszteron okozza a rosszulléteidet. Ebben a témában van néhány tanulmány, amelyek szerint a reggeli rosszullétekkel küzdőknek a fele 🙂 szült kislányt.

6.) A kezed szárasságából

Ha megnézed a kezed, abból is kiderül a születendő baba neme. Ha száraz a bőröd, akkor kisfiút vársz, ha sima és puha, akkor kislány lakik a pocakodban. Igazság szerint semmi tudományos alapja nincs, a kezed bőrének állapotából nem lehet kikövetkeztethető a baba neme.

7.) Az orgazmusodból

Az orgazmusotok sorrendjéből is előrejelezhető / megmondható a baba neme. Ez is egy mítosz, nincs semmilyen bizonyíték rá. De jól hangzik, hogy ha a párodnak lesz előbb orgazmusa, akkor kislány lesz, ha neked, akkor kisfiú a gyermeketek.

A baba neme: fiú lesz vagy lány? 10 "előrejelző módszer”

8.) A pocakod formájából

Állítólag kisfiad lesz, ha a pocakod alacsonyan van és / vagy ha nyújtott formájú, és kislányod lesz, ha magasabban van, és / vagy kerek formájú. A pocak formáját is mondják pontosan fordítva is.

Hát sem a formájából, sem a helyzetéből nem fogod hitelesen megtudni, milyen nemű lesz a babád. A hasad formája a babától csak annyiban függ, hogy milyen pozícióban fekszik. Egyébként tőled, a testedtől függ. Nem mindegy az izmaid állapota, a méhed izomtónusa sem.

9.) A magzati szívhangokból

Az ebben hívők szerint a lassú szívverés fiú gyermekre utal, a gyors pedig kislányt jelez. A magzatok normális szívfrekvenciája 110 és 160 ütés között van percenként (ez a BPM), ebből 140 alatt gyanítanak fiút és fölötte kislányt. Olyan vizsgálatot nem végeztek, amelyből ezt bizonyítani lehetne.

A baba szívverése amúgy is egy csomó mindentől függ, ahogy a tiéd is. Logikus, nem? Ébren van vagy alszik, te nyugodt vagy vagy ideges, milyen korú a baba, sok mindentől.

10.) Az arcod teltségéből

Ha az arcod kikerekedett és kellemesen rózsás, akkor (állítólag) kislányod lesz. Vagy nem. 🙂 Semmi alapja nincs, egyéntől, a hízás mértékétől, az egészségi állapotodtól (vizesedés, vérnyomás) is függ.8 hozzászólás

  1. A.matzi
  2. Màrti
  3. anyuka
  4. Kriszta
    • Magdi
  5. dia
  6. gyongyi
    • kismama

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!