Növelhető a terhesség esélye masszázzsal?

Ha a baba azonnal nem sikerül, ahogy eldöntöttük, hogy jöhet, többen nagyon hamar kétségbe esnek, és azonnal praktikákat keresnek.

Az egyik ilyen teherbeesést segítő praktika a masszázs, amelynek eredményességéről, és mint megoldási lehetőségről igencsak megoszlanak a vélemények. Tudományos bizonyíték nincs arra, hogy a masszázs javítja a termékenységet, és hatására többen esnének teherbe. Akkor mi az igazság?

Azt legalább egy tanulmány már kimutatta, hogy a masszázs, az érintés csökkenti a szorongást, szinte kihúzza a stresszt az emberből, legalábbis egy időre. A kutatásokhoz EEG gép segítségét is igénybe vették, azon nézték az agyhullámokat, és EKG-val a szívverés változásait. A leghatékonyabbnak egy közepes alapmasszázs bizonyult, és abból is elegendő akár 10 perc.

Azt is bizonyították már, hogy a stressz bizony befolyásolhatja, megzavarhatja a teherbeesést. Így tehát közvetetten észszerű a következtetés, hogy a stresszt csökkentő masszázs hatására javulnak a terhességi esélyek.

A döntéstől a tényleges pozitív tesztig és az orvosi megerősítésig sokszor nem könnyű az út. Idővel a krónikus stressz megakadályozza, hogy teherbe essél. Bár a stressz és a termékenység közötti kapcsolat nem tökéletesen világos egyelőre, úgy vélik, hogy a magas stressz-szint megzavarja a hormontermelést.


Ennek eredményeként lehet, hogy nem termelődnek (vagy nem időben) a petesejt érleléséhez szükséges nemi hormonok, ami az ovulációra van hatással.

Növelhető a terhesség esélye masszázzsal?

Az egyik legjobb módja a kikapcsolásnak, a gondok elől való „elmenekülésnek” egy jó masszázs, halk zene, kellemes meleg. Természetesen a masszázs önmagában nem csodaszer, bizonyos esetekben a problémát tényleg megoldhatja. Ha pedig komolyabb beavatkozásra van szükség, akkor is bármikor jól jön egy kis lazítás, kikapcsolódás és kényeztetés.

Ha egy szakképzett masszázs-terapeutát kérdezel, ő természetesen azt fogja mondani, hogy a masszázs bizony segít növelni a terhesség esélyét. Amiben igaza van, hogy a rendszeres masszázs erősíti az immunrendszert, segíthet a hormontermelés szabályozásában, segít érzelmileg és lelkileg, hogy lecsillapodj, megnyugodj.

Pihentet, segít kiüríteni a nyirokrendszerből a mérgeket, serkenti a vérkeringést, és általános értelemben jó közérzetet biztosít. Ezek pedig mind szükségesek egy sikeres terhességhez, tehát igen, a masszázs lehet akár jó ötlet is. Csak úgy önmagáért is.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!