Terhesség előtt – babára várva

Ha úgy érzitek, hogy elérkezett az idő, és jöhet a baba, jó helyen jársz!
Tudj meg mindent arról, hogyan tudod felkészíteni a szervezetedet, és bizony az életeteket is a gyermekvárásra, tanulmányozd a ciklusodat, hogy pontosan tudd, mikor mi történik a testedben.
Tájékozódj a korai terhességi jelekről, a terhességi tesztekről, a terhesség előtt ajánlott és elvégezhető vizsgálatokról.
Légy képben, mit kell tudni a HCG-ről, egyáltalán mi az és mire jó, milyen érték mit jelent, mit lehet belőle biztosan tudni és mit nem.
Ja, és üdv a klubban! 🙂

Mi történik a terhesség alatt? Milyen terhességi vizsgálatok, tünetek várnak rád?
Ha már várandós vagy, katt a gombra!

Terhesség előtt

Terhesség előtt - felkészülés a várandósságra
Vajon mennyire készültél fel a várandósságra, a kisbaba születésére? Tudod, hogy mit ajánlanak, mire van szükséged és mire van lehetőséged? Nézzük, mi mindenre kell gondolnod a teherbeesés előtt. …

Korai jelek

A terhesség első jelei
Jelek vagy nem jelek? Terhes vagyok végre, vagy csak álmodozom? Ez most már “az”? Benned is vetődnek fel ilyen kérdések? Akkor jó helyen jársz, olvasgass, szemezgess, és ha kérdésed van, írd meg! …

Tesztek

Terhességi tesztek
Itt megtudhatod, mit várhatsz egy otthoni terhességi gyorsteszttől, mire számíthatsz, hogyan kell használni, mikor érdemes elvégezni, hogy a lehető legbiztosabb eredményt mutassa, hogy milyen érzékenységű …

Túlsúllyal nehezebb lesz teherbe esni?

A rövid válasz a kérdésre az, hogy nem feltétlenül. Persze több mindentől is függ, de a lényeg, ha az akármekkora túlsúlyod ellenére a ciklusod normális, vagyis rendszeresen ugyanúgy érkezik, kb. 28-30 napra, akkor ez arra utal, hogy nem befolyásolja a peteérésedet, és ezáltal nem is rontja a fogamzás esélyeit. De ez csak egy lehetőség …

Nálad sem jön a második baba?

Az első gyermek könnyen jött (vagy sem, de most nem ez a kérdés). Mi a helyzet a másodikkal? Évek óta próbálkoztok, és mégsem sikerül, lehet az oka valamilyen termékenységi probléma?
Bizony lehet. Bár természetesen sokkal több figyelmet kap az első próbálkozás és sikertelenség, …

A párod 7 + 1 teendője a terhesség előtt

Talán nincs is olyan férfi, aki elgondolkodna, majd magától tenne a terhesség létrejöttéért, ezért felkészítené a szervezetét, elkerülné a rejtett veszélyeket, amelyek a spermákat károsíthatják. Természetes (jó ez így?), hogy a figyelem középpontjában csak a leendő anyuka áll, az apára senki, még saját maga sem figyel. Pedig a teherbeeséshez apára is szükség van…

Hőmérőzős, ovulációs kérdések

Babát szeretnél, és már egy csomót olvastál a ciklusról, a peteérésről, az ovulációs tesztekről, hőmérőzésről… a kérdések száma mégsem csökken. Most akkor mikor is kellene pontosan ovulálnod? Azon a napon sikerülni fog a baba? És ha mégsem akkor történik? Mi van a hővel: felmegy, nem megy fel?

Készülés a terhességre – Szűrővizsgálatok

A szűrés élete(ke)t menthet. Ezért fontos, hogy részt vegyünk különböző szűrővizsgálatokon. Ez időigényes, és megfelelő szervezést igényel, de aki egészséges kisbabát, problémamentes, vidám terhességet szeretne, annak nem lehet ez akadály.

A névválasztás buktatói

Nem mindenki tudja előre, akár már kislány korában, hogy mi is lesz a gyermekei neve. Ha pedig tudja, akkor sem biztos, hogy az jó választás. Persze nézhetjük úgy, hogy nekünk ez tetszik és kész, de valójában nem könnyű feladat mindennek megfelelni. Hogy fogjuk becézni, hogy fogják csúfolni, mi jön ki a kezdőbetűkből, némelyeknek fontos a számmisztika…

Hcg: mikor mennyi

Terhesség alatti hormonváltozások
A HCG örökké kérdéseket szül. Mi is az, mire jó és mire nem, mikor mennyinek “kell” lennie, milyen érték mire utal és mire nem, hogy honnan lehet és ajánlott mérni. Találsz táblázatot és érdekességeket is…

Táblázatok

Táblázatok, infók
Néhány táblázat, ami a segítségedre lehet. Ha van kedved, böngéssz át néhány táblázatot. A táblázatoknál érdemes figyelembe venni, hogy a számok gyakran csak határokat jelölnek. …

Fotógaléria

Terhesség alatti ultharang felvételek
Terhesség alatti ultrahang felvételeket találsz itt terhességi heteknek megfelelően rendezve, pocakfotókat, császáros hegeket, és a legfontosabbakat: a babák fotóik 🙂 Nézegesd őket. …


Terhesség hétről hétre

– A heti kisokos, információs forrás –

Amelyből hétről hétre megtudhatod, mit történik odabent, mire számíthatsz te idekint, hova kell menned, mit ne csinálj, mit gondol egy férfi, nézhetsz képeket akár, kérdezhetsz, és tehetsz fel kérdést anonim módon a többi azonos hétben járó kismamának, akik ha felelnek, szintén ismeretlenek maradnak (kivéve, ha felfedik magukat).

Várunk a csapatban! Csak add meg, hányadik hétben jársz, és minden héten elküldjük neked a tudnivalókat, híreket, tapasztalatokat, ajánlott vizsgálatokat, és amire még kíváncsi vagy (csak jelezd, hogy kérdésed van).

Adataidat kifejezetten bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki senkinek. Láthatod, még a Fotógalériában is levágjuk a személyes adatokat a képekről! Vigyázunk rátok!


Terhesség hétről hétre

Pocakosnaplók

Küldd el te is a naplódat heti rendszerességgel a piszenpisze @ piszenpisze . hu e-mail címre.
Várjuk szeretettel!

34. hét

A 33. heti naplót a hét első két napján már meg is írtam és fel is tettük, mert az álmok annyira mélyre mentek, hogy muszáj volt kiírnom magamból. Hiába, ez a grafománia! 🙂

27. hét – Hogyan is lesz akkor az a nagy nap?

A múlt héten minden, sőt a fejemben azóta is, az orvos körül keringett, amikoris visszamentem a nőgyógyászhoz a leleteimmel. Sok olyan dolog volt bennem, amit meg szerettem volna kérdezni tőle, de magam sem tudtam, hogy itt van-e már az ideje, vagy még túl korán van.

Csak erős idegzetűeknek – Judit naplója

Az hiszem, jobban oda kell figyelni, nem elégedhetünk meg azzal, hogy ha eddig jó volt, ezután is jó lesz, hiszen ha nem akarunk változást, minőséget, bármit megetethetnek velünk és nem csak fizikailag, szellemileg is…

Az élet ilyen … – Judit naplója

Hogyan tanítsuk meg veszíteni a gyereket? Hogyan tanítjuk meg győzni a gyereket? A felismerés vágott arcélen megint… én tudok veszíteni? Az apja tud? És mit teszünk, hogy nyerjünk? Milyen az? Hogyan magyarázzuk, hogy ha kitartó leszel és mindent jól csinálsz, akkor győzöl. Tényleg?

Mikor jó?! – Judit naplója

Annyira izgatott vagyok, hogy azt nem tudom elmondani. Kisebbik gyermekem a pocakban fantasztikus kis fickó. Szépen fejlődik, izeg-mozog, jó gyerek. A nagyobbik idekinn meg aztán a non-plusz ultra.

Én – Judit naplója

Kattog az agy, jönnek a gondolatok, csak egy kicsit, csak egy iciripicirit lennék türelmesebb és tudnám adni a gyereknek önkéntelenül a nyugalmat, a várakozáshoz szükséges energiát. Szeretném már magam most egy kicsit, tudnék nyugton lenni, most ebben a pillanatban.

Olvasói történetek

Műtét terhesség alatt – Noémi története

Az én terhességem még nem ért véget. Még csak a 33. hétben járok. „Örülök”, hogy nem vagyok egyedül a kálváriámmal, és reménykedem, hogy nekem is sikerül normálisan, ép ésszel, egészséges gyermekkel átvészelni ezt az egészet.

A kórházban – Kata története

Annyira hálás vagyok neki, hogy bízott bennem, segített, és nem mondta, hogy rossz anyukája vagyok. Néha adtam neki egy kis tiszta vizet, azzal becsaptuk a gyomrocskáját és elaludt egy kicsit, én pedig kaptam egy-két óra haladékot, hogy megint termeljek neki pár csepp tejet, és túléljük az éjszakát. Másnap reggel várt minket a szabadulás. Azt hiszem, azon az éjszakán szövődött közöttünk az igaz szerelem.

Akár kést is döfhetnél a szívembe

“Apaként írok, nem anyaként – nőként – feleségként. Férfiként, aki apa egyben, és akitől elszakították a gyermekeit. Eltaszítottak, kidobtak, megaláztak. Fáj. Nagyon fáj.”

Edina története

“Az én terhességem nem volt egyszerű, sőt, azt hiszem azért kaptam a kislányomat, aki most egy éves, hogy életben maradjak, hogy értelme legyen az életemnek. 37 éves vagyok.”

Sírós nap – összevissza gondolatok

Sírós napom volt, és úgy döntöttem, kiírom magamból. Valószínűleg egy nagy zagyvaság lesz az egész, de nem bánom. A fő okom a sírásra az volt, hogy milyen édes ez a gyerek, de az élet őt sem fogja kímélni, meg hogy néha utálok egyedülálló mami lenni. Nincs semmi különös, valószínűleg nekem sem rosszabb, mint másoknak, de néha borul a bili.

+1 tipp a hasfájós babák szüleinek

Noam baba az első hónapban anyatejet és tápszert együtt kapott, az első hónap után csak tápszert. Ezek után kezdődött a fekete leves: HASFÁJÁS. Mindent megvettem a patikában, mindent elolvastam, rendszeresen konzultáltam a védőnővel, illetve gyermekorvossal, masszíroztam minden este, hogy segíthessek rajta.