Piszénpisze.hu  »   Terhesség alatti táplálkozás  »   Miért kell figyelni terhesség alatt a hízásra?

Hozzászólások

Miért kell figyelni terhesség alatt a hízásra? — 4 hozzászólás

  1. Mikor a fiamat vártam 15kg-ot híztam. Szülés után a harmadik napon a 15-ből 3 kg maradt rajtam. Nagyon érdekes! Aztán a szoptatási időszakban magamra rángattam 20 kilót. Olyan étvágyam volt, rettenetes… Most a második babámat várom és a roppant kedves háziorvos kikötötte, hogy csak 9 kilót hízhatok…máskülönben jön a cukorbetegség. Mondjuk neki ez a mániája, a cukorbetegség. Na mármost mit gondol, ha 12 kilót hízok akkor majd megölöm magam?!?

  2. Nagyon tetszik a cikk, több ilyen józan hangvételű, nem riogatásnak szánt írás kellene a témában!
    Az előző terhességemnél a hízás számomra is központi téma volt, az első 20 hétben az átlagosnál többet sikerült felszedni, majd a cukorterhelésem határérték lett. Ezután a diabetológián kikiáltottak cukorbetegnek, és egyáltalán nem érdekelte őket, hogy azt követően az összes cukorértékem a normál tartományban volt (napi 4-szer mértem), annak ellenére, hogy az általuk javasolt egyetlen “üdvözítő” 160 g-os diéta helyett (mivel dolgoztam még akkor, napi 2-2,5 órát ingáztam a munkahelyemre stb. és a 160 g Ch irreálisan kevés lett volna ehhez az életmódhoz) a nőgyógyászom javaslatára csak pár változtatást vezettem be, pl. nem ettem finomított cukrot és édességeket. Végül összesen 14 kg-ot híztam a terhességem alatt, amiből 4 kg maradt rajtam a szülés után.
    Ja, és arról a “szabályról”, hogy a 20. hétig felszedett kilók számát szorozzuk meg 3-mal… én a 20. hétig kb 9 kg-ot híztam, onnantól a végéig meg még 5-öt… Erről ennyit, nem mindenkire áll ez a szabály egyáltalán.

    • Az első gyerekemmel rámfogták a diabéteszt (határérték volt) most nem sikerült nekik, nem tért vissza ( 7.0-s 2 órás értékkel már nem volt képük rámfogni) Ezúttal a vastablettától szenvedek mert vérszegény vagyok 🙁 pl farkaséhessé tesz úgyhogy csak álom, hogy benn maradok a 12 kilós értékben ( 28.hét, eddig 8 kg jött fel, sajnos 26-os BMI-ről azaz enyhe túlsúllyal indulva) De már azon agyalok, hogy fogok lefogyni, irigykedem a sok futó embert látva, és ha nem csordulna ki a könnyem a fájdalomtól kb 10 perc séta után (szabályosan ég, majd görcsöl az alhasam-combom-oldalam és MINDIG csak jobb felől…Anyukám szerint anatómiailag nincs rendben valami, doki/védőnő csak hümmög) bizonyisten napi 30 perc sétát lenyomnék én is :'( hogy ne legyek akkora mint egy disznó és mert HIÁNYZIK a sportolás 🙁 De van amikor nem megy. Az előző gyerekkel is volt pont ilyen fájdalmam csak nem ennyire erősen.

  3. 16 kilót híztam 9 hónap alatt és a kórházi dolgozókon kívül ez senkit nem bántott. Tőlük viszont annyi gyűlölet és megvetés áradt felém, ami az utolsó 3 hónapot tönkretette. Főleg mikor “bebizonyították” hogy cukros vagyok pedig utána SOHA nem ment a cukrom a normál érték fölé…Fizikailag rosszul voltam a diétától, tele voltam acetonnal, akkor azt mondtam: nem. A cukrom semmit nem ment fel a normál étkezéstől sem. De a szerintem átlagos hízásom (átlagos alkatú vagyok) miatt úgy néztek rám mint egy bűnözőre…

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..