Terhesség alatti lehetséges problémák – Nem árt tudni

A terhesség alatt rengeteg különféle problémával találhatod szembe magad. Ezek lehetnek aprók és nagyok is, nem mindegy, hogy mik az előzmények, milyen a lelkiállapotod, a környezeted és a saját hozzáállásod.
Ha nem találsz a kérdésedre választ, írd meg nekünk!

Mi történik a terhesség alatt? Milyen terhességi vizsgálatok, tünetek várnak rád?
Ha már várandós vagy, katt a gombra!

Fertőzések

Fertőzések és betegségek
Jó pár fertőzés, betegség lephet meg a várandósságod alatt, ezek egy része veszélyes a babára, más része csak kellemetlen neked. …

Testi-lelki

Testi és lelki gondok
A várandósság alatt jelentkező betegségek, komplikációk, kellemetlen, sok esetben csak ártalmatlan tünetek, egyéb “velejárók”. …

Cukor, vérnyomás

Terhességi cukor és magas vérnyomás
A gesztációs diabétesz és a terhességi magas vérnyomás nem vicces, és később is okozhat kellemetlen meglepetéseket. …


No posts found.

Magzat

Magzat, magzatburok, magzatvíz
A várandósság alatt a magzat állapota, egészsége, magzatvíz mennyiságe sokszor adhat aggodalomra okot. …

Méhlepény

Terhesség alatti ultrahang felvételek
A méhlepény csodákra képes, de ezzel együtt sajnos különféle rendellenességek is előfordulhatnak. …

Vetélés

Vetélés, méhen kívüli terhesség
Aki nagyon vágyik a babára, szinte mindig aggódik a várandóssága első heteiben a vetélés lehetősége miatt. ….

Ajánló

Pecsételés, barnázás terhesség alatt

A sötétvörös, barna pöttyök, esetleg vérfolt megjelenése sokkoló egy kismama számára. Ha a terhesség még az elején tart, akkor azért, ha meg már túl a félidőn, akkor meg azért. Az első lépés a válaszok keresése a neten, ismerősök között, tapasztalatok kérése. De vajon ez a jó megoldás?

Khm… székrekedésem van, mit tegyek?

Hát igen, nem mindenkit gyötör. Sokan vannak, akik szinte végigszenvedik vele a terhességüket, másokat pedig teljesen elkerül. Na és vajon mi okozza? A sokat emlegetett hormonjaink. Egyszerűen arra „biztatják” az emésztőrendszered izmait, hogy ne dolgozzanak olyan keményen. Ha kérdőre vonnád őket, nagyon jó indokuk lenne, amit kénytelen lennél

Teendők vizesedés esetén

Ha úgy tapasztalod, hogy a lábaid puffadtabbak, az orvosod ödémáról beszél, először gondolj arra, hogy a vizesedés nem minden esetben veszélyes. A harmadik harmadban, akkor is inkább a 34-36. héten jelentkező puffadás a lábak felpolcolásának hatására, pihenésre elmúlik. Ha veled is ez a helyzet, máris tudhatod, hogy

Kanül, branül és a lehetséges szövődmények

A vénagyulladás sajnos elég gyakori jelenség. Előfordulása függ a behelyezés helyétől, hogy mennyi időt van bent, mennyire figyeltek / figyeltél a tisztaságra és szárazon tartására. A vénagyulladás bőrpírt okoz a szúrás környékén és a véna mentén akár több centi hosszan. A bőr meleg lesz, tapintásra érzékeny. A bőrpír jelenthet akár lilába játszó színkavalkádot is.

Terhesség alatti folyás

A legtöbb kismama valamivel erősebb folyást tapasztal a terhessége alatt, mint előtte. Ez elsőre valószínűleg ijesztő, a legtöbben rögtön fertőzésre gondolnak, és aggódnak a baba egészsége miatt.
A normális terhesség alatti folyás lényeges jellemzője, hogy tejes jellegű, színtelen vagy fehér, és nincs szaga.


Terhesség hétről hétre

– A heti kisokos, információs forrás –

Amelyből hétről hétre megtudhatod, mit történik odabent, mire számíthatsz te idekint, hova kell menned, mit ne csinálj, mit gondol egy férfi, nézhetsz képeket akár, kérdezhetsz, és tehetsz fel kérdést anonim módon a többi azonos hétben járó kismamának, akik ha felelnek, szintén ismeretlenek maradnak (kivéve, ha felfedik magukat).

Várunk a csapatban! Csak add meg, hányadik hétben jársz, és minden héten elküldjük neked a tudnivalókat, híreket, tapasztalatokat, ajánlott vizsgálatokat, és amire még kíváncsi vagy (csak jelezd, hogy kérdésed van).

Adataidat kifejezetten bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki senkinek. Láthatod, még a Fotógalériában is levágjuk a személyes adatokat a képekről! Vigyázunk rátok!


Terhesség hétről hétre

Pocakosnaplók

Küldd el te is a naplódat heti rendszerességgel a piszenpisze @ piszenpisze . hu e-mail címre.
Várjuk szeretettel!

Jó baba, rossz baba – Réka

Na és jó baba? – hallom én is újra a kérdést. Persze mindannyian tudjuk, hogy a kérdező mire gondol, amikor felteszi, és az is valószínűsíthető, hogy semmi negatív gondolata nincsen. Ettől még a kérdés értelmetlen.

23. hét – Terhességi diabétesz

Nna, hát megkaptuk az első negatív kommentet a 22. héten. Egy hölgy azt írta, reméli, hogy a lányom nem örökli azt a magas lovat, ahonnan én beszélek ebben a naplóban.
A bejegyzés arra sarkalt, hogy önkritikát gyakoroljak és visszaolvastam a blogot három hétre visszamenőleg, de nem találtam benne olyan részt, ami bárkire nézve bántó vagy lekezelő lehetett volna és sajnos nem értem a hölgy megjegyzését. Természetesen válaszoltam neki és kértem, fejtse ki, hogy mit ért „a magas ló” alatt és mi volt számára a bántó, de sajnos nem válaszolt azóta sem.

22. hét – Összevissza gondolatok 🙂

A múlt heti nagy önsajnálatba belemerülve el is felejtettem a hét nagy eseményéről írni, ami pedig Ficánka szívultrahangja. Amikor bejelentkeztünk a János kórházba, még puffogtam is egy kicsit magamban, hogy nah, még egy ultrahang. Ha nem kecsegtetett volna még egy újabb baba mozizással, akkor nem is nagy kedvvel mentem volna. Mondanom sem kell, mozizásból nem lett semmi. Viszont megtapasztalhattam a magán vs. közgyógy ellátás közötti különbséget.

Az élet ilyen … – Judit naplója

Hogyan tanítsuk meg veszíteni a gyereket? Hogyan tanítjuk meg győzni a gyereket? A felismerés vágott arcélen megint… én tudok veszíteni? Az apja tud? És mit teszünk, hogy nyerjünk? Milyen az? Hogyan magyarázzuk, hogy ha kitartó leszel és mindent jól csinálsz, akkor győzöl. Tényleg?

Megy a gőzös – Judit naplója

Félve a büntetéstől, mert dagad a keblem a büszkeségtől, hogy milyen klassz, stramm, vagány jófej fiunk van, emlékeztettek az égiek, ő is csak ember – gyerek. Így hát nekünk is jár a cikifaktor.

Hisztis mami – avagy semmi sem jó úgy, ahogy van

A lányom tartja bennem a lelket. A GYERMEK – így, csupa nagybetűvel. Nekem ő a tökéletes, ami persze már most folyamatos lelkifurdalást okoz. Hiszen ha van már tökéletes, a második már nem lehet az, eleve “csak” második. Rémes vagyok.

Olvasói történetek

Erika: úgy érzem, nem szeret a gyermekem

” … Egyszerűen ezt érzem. Rémes, hogy senki sem érti meg. Mindenki csak azzal jön, hogy ne legyek féltékeny, meg hogy ha baj van, úgyis az anyja kell neki. Én most nem így érzem. A fiam nem szívesen játszik velem. Ha én ülök oda a szőnyegre mellé, inkább elfordul, és egyedül épít, meg pakolászik. Ha jön a mama, vagy papa, akkor hozzájuk rögtön megy,

Császárral szültem, és nem szégyellem – Vera

Császárral szültem: Olvasgatom egy ideje az oldalt, vagyis jó pár hónapja, a terhességem kezdete óta. Soha nem jeleztem vissza semmire, ezt utólag bánom. Most viszont kikívánkozik belőlem egy s más.

Túl tökéletes apa – Edina

“Ami belőlem kikívánkozik, az nem az, hogy valami rossz, hanem pont az ellenkezője, valami túl jó. Ez a túl jó pedig a férjem, mint apa. Elég hülyén hangzik, és nem is panasz, inkább hála, másrészt van bennem egy kis féltékenység is, hogy én nem vagyok olyan jó anya, mint amennyire jó apa ő.”

Lilian: Pszichiáterhez kerültem

“Már olyan voltam, mint egy sarokba szorított patkány, aki forgatja a szemeit, vicsorog, de nem látja a kiutat. Ekkor olvastam az írásodat. Kicsit egyszerűnek éreztem, de már tudom, hogy szándékosan az, és hogy valóban egyszerű. Csak ezt az ember nem látja.”

Sikersztori 37 felett

Arra gondoltam, hogy szívesen megosztom másokkal is a saját történetemet, ha ezzel arra inspirálhatok hasonló cipőben járó hölgyeket, hogy merjék vállalni az Anyaság kihívását, nem fognak vele veszetni semmit, sőt….

Memoár – Vendégposzt

Könnyen megítéljük a másikat, de azt nem tudhatjuk, hogy milyen titkos rémálmok gyötrik. Mert mindenkinek van valami, ami fájó pont az életében. Mert ezen a Föld nevű kiképzőbolygón senkinek sem olyan egyszerű. Senki nem tudja, hogy min mentünk keresztül mi ketten a kisfiammal és a férjemmel, míg idáig eljutottunk.