Fogyás szoptatással?

Nem ugyanaz, mint fogyókúrázni szoptatás alatt! Egyszerűen vannak, akik fogynak a szoptatástól. De vajon csak attól? És mi van a többiekkel, akik nem fogynak, sőt, híznak? Ők a lusták, az erőtlenek, akik nem tartanak ki, elhanyagolják magukat, nem is akarják igazán?

Ez az egyik kedvenc mondatom mostanában: ha nem megy, akkor csak szeretnéd, de nem akarod. Még van is benne igazság, mert ugye sok minden fejben dől el. Sok minden meg nem.

Vannak szerencsések, akik simán fogynak, eleve nem híztak sokat, lemegy a víz, sokat rohangálnak, idegeskednek. Esetleg kevesebbet esznek, nem is direkt, és szoptatnak rendesen.

Mások nem annyira szerencsések, sokat híztak, hiába megy le a víz, egy tízes még rajtuk marad, ők is idegeskednek és többet esznek. Kell is, mert a tej az istenért sem akar olyan mennyiségű lenni, amennyire a babának szüksége lenne, és hátha sok kajával több lesz. Persze idegeskednek és emiatt megint kevesebb a tej, még többet kell enni…

Gyakran valóban összefüggés van a tej mennyisége és az anyuka étrendje között. Megállapítható egyeseknél, hogy mondjuk vörös hús fogyasztása után több a tej, mint esetleg bambuszrügy után. Persze ez teljesen egyéntől függ, de van ilyen, érdemes figyelni rá. Akkor legalább nem esünk a “mindegy, csak sok legyen” csapdájába a több tej reményében.


Tehát hiába lehet több helyen azt olvasni, hogy a szoptatás és kevesebb kalóriabevitel mellett fogyni lehet, nem biztos, hogy úgy is lesz. Sokan tartoznak abba a táborba is, akik csak a szoptatás teljes befejezése után kezdenek fogyni, ahogy intenzívebben mozogni is. Persze sportolni lehet a szoptatás időszaka alatt is, akinek van ideje, energiája, és tudja, hol a határ, mit szabad és mit nem.

Fogyás szoptatással?

Igen, lehetséges fogyni szoptatással. Aki pedig fogy, miért fogy? Mert olyan a szervezete. Viccesen hangzik, de szeretné magát visszaállítani a terhesség előtti állapotra. Nekik mindegy, mennyit és mit esznek, más az anyagcseréjük, esetleg titkuk van. Titkos étrend vagy a hiánya, több mozgás, stressz, a fogyatós stressz, nem az, amitől a másikunk hízik.

Aki pedig nem fogy, nem biztos, hogy lusta, hogy igénytelen. Pocsék érzés nézni, hogy mások milyen vékonyak a néhány hónapos babával. De nem érdemes kattogni rajta. Nem lehet tudni, mi az ára.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!