12 gondolat, ami átfut az agyadon szülés közben, és a jajjjj most nem is lesz köztük.

Szülni kemény meló. Természetesen vannak nők, akiknek hihetetlen élményeik vannak ezzel kapcsolatban, vagy 20 perc alatt hozzák világra a babájukat, esetleg azt állítják, hogy a szülés orgazmikus élmény – lehetséges? -, azért egy babát világra hozni nem a legkönnyebb feladat.

Néhány gondolat, ami a legtöbb szülő nő fején valamelyik fázisban átfut. A lista bővíthető 🙂

1.) Ez már az a fájás?

Na igen. Mivel tudjuk, hogy van jósló fájás is, aki az első babát várja, nem mindig tudja, hogy ez már az vagy sem. De nyugi, azt a fájást felismered, rendszeresen érkezik, máshonnan, és az eddigiek kutya fülék hozzá képest.

2.) Egyek még vagy már inkább ne?

Az erre vonatkozó szabályok eltérőek, és manapság változnak is, szülés közben mégsem szokás egy háromfogásos, mama által főzött menüt elfogyasztani.


Felmerül a kérdés, egyek vagy sem? Mikor ehetek vajon megint? És egy igazit? Akkor most csak pár falatot?

3.) Telefonálni vagy nem telefonálni, ez itt a kérdés

A téves riasztások sora egy idő után ciki és bosszantó. De az első babánál ki tudja pontosan, higgadtan felmérni, mikor hívja a férjet, mikor a szülésznőt, orvost, hadsereget? Az éjszaka persze mindig hosszabb, mint a nappal. Kitartás!

4.) Nem fogom túlélni!

Nem számít, hány percesek a fájások éppen, pocsék érzés mindegyik. Hányingered is van. Nem kellett volna azt a csípős kaját megenni. Hevesen utálod az egész világot, meg azt is, aki ezt tette veled. Mint a filmekben.

 

5.) Pisilnem kell

Összehúzódások plusz a feszülés-nyomás, na meg a víz, ami rajtad van… irány a wc. Persze úgy az igazi, ha a magzatvíz is ott folyik el. Vagy a szobaszőnyegen?

 

6.) Oké, ez már brutálisan fáj

Az összehúzódások rendszeresek, egyre gyakrabban jönnek. Kapd fel a táskát, irány a kórház. Éppen szülsz.

7.) Gyorsabbaaaan! Itt szülök meg a kocsiban!

Útban a kórház felé a leendő apukák egy része úgy véli, ez a legmegfelelőbb időpont arra, hogy úgy vezessen, mint aki hímestojásokon közlekedik éppen. Nos nem, ez nem az a helyzet.

8.) A nővér bolond, vagy engem néz annak?

Ugyanazok a kérdések újra és újra. A neved, mikor ettél utoljára, a fájások ereje és gyakorisága. Meg a többi…

9.) Soha többé. Soha.

Ha túléled ezt az éjszakát, esküszöl, soha többé nem szülsz. Akkor sem, ha ez az egyetlen babád.
Mosolyt fel, nagy valószínűséggel meggondolod magad.

10. Gyűlöllek titeket!

Pedig mindenki azért szaladgál, vagy tipeg lábujjhegyen körülötted, hogy meggyőződjön arról, hogy a baba és te is jól vagytok, nem bántani akarnak.

Morogj, kiabálj, nézz görbén, láttak és hallottak már mindent. Nem te vagy az első, aki elküld mindenkit 🙂

11.) Basszus, jön!

Valahol mindegy, hogy egy érzéstelenítőnek hála “csak” kevésbé fáj, vagy telibe kapod az egész tüzet, amikor a baba valóban megérkezik, nehéz elhinni, hogy végre tényleg már csak néhány nyomás van hátra. A szülésből…
Szülés közben

12.) Huhhh, megcsináltam, nézd, egy baba!

Senki és semmi sem tud felkészíteni arra a pillanatra, amikor meglátod az újszülött babádat. Nem számít, hogy néz ki, meg fogsz lepődni. Megdöbbenni. Megkönnyebbülni. És meghatódni. Megcsináltad!Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!