Piszénpisze.hu  »   Szülés  »   Császármetszéssel  »   Császárral szülni bűn?

Comments

Császárral szülni bűn? — 2 hozzászólás

  1. Én meg azért szültem császárral Angliában, mert ezt választottam, mert nem is akartam hüvelyi szülést.
    Egyszer volt szerencsém vagy inkább szerencsétlenségem látni élőben egy rokonom szülését. Örök időkre elvette a kedvemet egy 24 órája ott nyomorgó, hol hányó, hol elájuló, hol artikulátlanul üvöltöző, lassan 38 fokos lázzal küzdő 23 éves lány. Az utolsó pillanatban, nagy kegyesen úgy döntöttek az orvosok hogy császármetszést alkalmaznak. Helyesen tették, mert a gyerek már a halálán volt, ahogy az unokahúgom is. Altatásos életmentő császármetszés lett a vége 13 évvel ezelőtt egy vidéki kis kórházban. A babának nem lett több testvére….
    Itt Londonban nem csinálnak ebből olyan nagy ügyet mint odahaza. Megkérdezték, hogy kórházban vagy otthon. Mondtam csakis kórházban. Újabb kérdés, császármetszés vagy hüvelyi. Mondtam hogy császármetszés.
    Progis császár lett a 39. héten.
    Ennek 10 éve már, és úgy gondolom, életem legjobb döntését hoztam meg.

  2. Ezennel szeretnék minden ősanyának “gratulálni” , akik szerint a császárral szülés bűn / nem szülés. Akik még érzéstelenítést se kértek mert akkora istennők, hogy mit nekik a fájdalom. Az ilyeneket kiraknám egy erdőbe ( csak természetesen…) vajúdni nulla orvosi jelenléttel és ha csak egy sürgős beavatkozás menthetné meg az életüket akkor… Bocs, így jártak. Az én fiamnál azért döntött császár mellett a 25 éve pályán lévő főorvos, mert kakis volt a magzatvíz. Elmagyarázta, hogy fertőzést kaphat a baba, én pedig nem retardáltkodtam, hanem azonnal elfogadtam a döntését. Gyönyörű, egészséges babám lett. Később viszont jöttek a nagyontermészetes ősanyák beszólásai, hogy a kakis magzatvíz nem indok a császárra. Ezeknek mindenki ellenség aki nem “természetesen” szül, szóval már nem is reagálok a szájtépésükre. Egy tizedmásodpercig sem bántam meg soha, hogy császármetszéssel született a fiam.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..