Árnyékszínházzal, mesemondással, kreatív foglalkozásokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel és kertmozival várja szombaton a Múzeumok éjszakáján a családokat a Magyar Nemzeti Múzeum.

A Nemzeti Múzeum idén a szerdán megnyílt Elsodort világ/Plakát-álmok 1910-1920 című időszaki kiállításának témáját választotta vezérfonalnak a Múzeumok éjszakájára, ennek megfelelően szombaton délutántól éjszaka 2 óráig az intézménybe látogató családok számos, álmokkal kapcsolatos foglalkozáson és programon vehetnek részt – tájékoztatta a múzeum az MTI-t.

A gyermekek álombeli szereplőket alkothatnak meg kreatív foglalkozások keretében, emellett vetítéssel egybekötött műhelyfoglalkozásokon játszhatják el álmaikat, délután 16 órától pedig Zalka Csenge mesemondó szórakoztatja a kisebbeket A felhőben járó fiú című történettel.

Felnőtteknek szóló mesemondás is lesz a Nemzeti Múzeum épületében, Bezeczky Gábor irodalomtörténész pedig Álomkarrier címmel ad elő Krúdy Gyula pályafutásáról. Mások mellett szintén izgalmas előadással készül Gerevich József pszichiáter, aki az “álomfestészet anatómiájáról” fog beszélni a közönségnek.

Az Elsodort világ/Plakát-álmok 1910-1920 című kiállítás anyagába Ihász István történész, a tárlat kurátora nyújt rendhagyó betekintést este 22 órától, valamint tárlatvezetéssel készül Csorba László, a múzeum főigazgatója is, aki az intézmény általa kiválasztott legérdekesebb műtárgyait mutatja be.


A helyszínen kertmozi is várja az érdeklődőket, ahol a Nem tűntem el – Richter Gedeon története című 2014-es játékfilmet lehet több alkalommal megtekinteni, valamint kis- és némafilmeket is vetítenek. Éjfélkor Debreczeni Droppán Béla történész vezetésével lehet részt venni az Álomkerengő címmel meghirdetett fáklyás sétán a Múzeumkertben.

A délután és az est folyamán is több zenés előadás és koncert várja az érdeklődőket: 16 órától zenepantomim-előadást lehet megtekinteni, később a Múzeumlépcsőn DJ Panda szórakoztatja a közönséget, a múzeum épületében pedig a Summer Jam együttes és Farkas Gábor Gábriel swingmester is fellép.

A részletes program a Magyar Nemzeti Múzeum internetes oldalán (hnm.hu) olvasható.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!