A Néprajzi Múzeumban jelentették be a Mozaik Múzeumtúra program folytatását, amely szinte teljesen megújulva mobilalkalmazással és roadshow-val indul újra! Ősztől még több kiállítóhely várja az izgalmas múzeumi élményeket kereső látogatókat, egy már határidő nélküli matricagyűjtésre és egy hat állomásos vidéki programsorozatra.

Minden korosztály megtalálhatja szórakozását hazánk rendkívül széleskörű programokat és kiállításokat kínáló múzeumi szférájában, ahol a gyerekek játszva tanulhatnak történelmet, kultúrát és mindenféle tudományt.

Mozaik Múzeumtúra újratervezve!

A múzeumpedagógia az UNESCO nemrégiben megfogalmazott, a világ múzeumainak funkcióit meghatározó állásfoglalásában is kiemelt fontosságot élvez. A Mozaik Múzeumtúra programja ezt a sokrétű lehetőséget szeretné megmutatni gyermekeknek, diákoknak, szülőknek, tanároknak.

A több száz részt vevő múzeumban a korábbi tapasztalatok alapján a füzet alapú játék helyett immár mobilalkalmazással lehet gyűjteni a matricákat. Az applikáció felismeri a kiállítóhelyekben kihelyezett információs táblákon szereplő egyedi QR-kódot, ez alapján pedig beazonosítja, hogy a játékos hol tartózkodik, és jóváírja számára a múzeum virtuális matricáját.


A játékban 12 múzeum meglátogatása és matricájuk begyűjtése után léphetnek egy-egy szinttel feljebb a játékosok. 12 matrica elérésével bronz-, 24 matrica begyűjtését követően ezüst-, 36 matricával pedig aranyfokozatú múzeumtúrázóvá válnak.

A Mozaik Múzeumtúra egyúttal hat állomásos országjárásra is indul ősszel. A roadshow keretében múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, koncertekkel, exkluzív tárlatvezetéssel és különleges, vagy máskor nem látogatható helyszínek bemutatásával igyekeznek vonzóvá tenni a részt vevő intézményeket.

A roadshow szeptember 16-án, Kecskeméten kezdődik, majd péntekenként további öt héten keresztül Székesfehérvár, Miskolc, Pécs, Győr és Debrecen következik.

A szervezők emellett néhány speciális programelemmel is készülnek, mint például az ’56-os Múzeumtúra, amely az 1956-os forradalom emlékévéhez és a hozzá kötődő kiállításokhoz kapcsolódik. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület közreműködésével megvalósított túra pedig Debrecen és Vác nevezetességeit járja körül.

A program megvalósításában a Néprajzi Múzeum partnere az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Nonprofit Kft. A Mozaik Múzeumtúra támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága, a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A programokról folyamatosan tájékozódni lehet a www.mozaikmuzeumtura.hu honlapon és a hivatalos Facebook oldalon: www.facebook.com/mozaikmuzeumtura.6

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!