Meseolvasás és illusztrációkészítés a Hegyen-Völgyön Mesefesztiválon

Kiállításmegnyitóval, játékokkal, meseolvasással, zenés programmal és illusztrációkészítéssel várja a családokat vasárnap Budapesten a Hegyen-Völgyön Mesefesztivál.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet és lapja, a Csodaceruza gyermekirodalmi magazin a Lívia-villában rendezi meg az egész napos családi programot, amely délelőtt Molnár Jacqueline illusztrátor kiállításának megnyitójával veszi kezdetét – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ezután interaktív zenés játék következik, majd Csukás István íróval, költővel, valamint Sajdik Ferenc grafikussal, számos Csukás-mesekönyv illusztrátorával találkozhatnak a résztvevők.

Az esemény teljes időtartama alatt a Lívia-villa udvarán pecsétgyűjtő verseny zajlik majd, amelynek során a gyerekek próbára tehetik kreativitásukat, irodalmi ismereteiket, memóriájukat.

A Mesefotelben felolvasásokat lehet meghallgatni, majd Bakó Botond viselkedésökológus, a Vadonleső program ötletgazdája tart vetítéssel egybekötött előadást az érdeklődőknek denevérekről, sünökről és mogyorós pelékről.


Aki rajzolni szeret, az Dániel András íróval, illusztrátorral készíthet humoros képeket.

A belépés a teljes programra ingyenes, aki az mgyintezet@gmail.com email címen regisztrál, a belépőjéhez ajándékot is kap.

ÉS:

Kilenc bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Mesebolt Bábszínház

Kilenc bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Mesebolt Bábszínház – közölte a műsortervet ismertető sajtótájékoztatóján az intézmény vezetője.

Kovács Géza elmondta: olyan közismert alkotásokat is műsorra tűznek, mint Fazekas Mihály Lúdas Matyi című meséje, amelynek bemutatását novemberre tervezik, de Fésűs Éva A palacsintás király című mesejátéka is szerepel a programjukban, ez utóbbi 2018 április végétől lesz látható.

Hozzátette: szeptembertől tűzik napirendre a Batu-tá című afrikai vásári komédiát, a Kőszegi Várszínházzal közösen mutatják be idén júniusban a Kicsinéni és Kicsibácsi című produkciót, október elején a Pöttömszínház előadásában láthatja a közönség a Papírmanó című előadást, szintén októberben tűzik műsorra a cseh Vaclav Ctrvrek Rumcájsz című meséiből írt történetet.

Decemberben az alternatív stílust képviselő Ziránó Színházzal közös előadásban mutatják be az Egy repülő egér kalandos története című mesét, februárban osztályterem-színházi előadás keretében kerül színre Eric-Emmanuel Schmitt Oszkár és Rózsa mami című darabja, márciusban pedig Lázár Ervin A hazudós egér című meséjét mutatja be társulatuk – ismertette.

Kovács Géza szólt arról is, hogy korábbi repertoárjukból Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot, valamint Jevgenyij Svarc Az elvarázsolt testvérek című darabja marad műsoron.

Kovács Géza megjegyezte: az óvodás és kisiskolás korosztályt részesítették előnyben a műsorterv összeállításánál, hiszen változatlanul a gyerekek teszi ki a bábszínház látogatóinak zömét.

Elmondta azt is: a szombathelyi Mesebolt Bábszínháznál jelenleg hét bábszínész dolgozik, a társulat 18 főből áll, évente 360 előadást tartanak, nézőik száma éves szinten eléri a 35-40 ezret, eladott bérleteik száma pedig a 4800-at.

Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!