Koncertek, kiállítások, lézershow és lampionos hajófelvonulás is színesíti a XXIV. Váci Világi Vigalom programjait július 22. és 24. között.

A négy színpadon zajló eseményeken kívül 8 templomi koncertet, 17 kísérőprogramot, valamint 22 állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők – közölte a Madách Imre Művelődési Központ az MTI-vel.

A rendezvénysorozat a Székesegyház óratornyából, a Váci Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvósainak közreműködésével reneszánsz és barokk fanfárok hangjával kezdődik, majd Händel művek csendülnek fel a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar előadásában, Sándor Bence vezényletével.

Ezt követően hagyományőrző felvonulás indul a Konstantin térről Ónodi Béla vezetésével a térség néptánccsoportjaival, amelyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren.

A Duna-parti és a főtéri színpadon pénteken a Takács Tamás Blues Band, a Revue zenekar és a Wellhello lép színpadra. Szombaton a Papp-Sárdy N.B.B. és az Ismerős Arcok zenél, valamint Révész Sándor és Závodi János adja elő a Piramis együttes dalait. Másnap Varga Miklós és a Band, Pálinkás Gergely és zenekara, valamint a Hooligans szórakoztatja a közönséget.


A rendezvényen fellép mások mellett a Katáng, Gubás Gabi, a The Early Sundayz és a Fugato Orchestra, valamint helyi alkotók, művészeti csoportok és zenészek. A VácMyLife színpadon többek között az Acoustic Rock Jam, a Rocken Dogs hard-rock banda, a hip-hop stílust képviselő Bloo Blasco és a verőcei DJ Span ad koncertet.

A városban található galériák a vigalom ideje alatt vagy azt megelőzően nyitják tárlataikat, így az állandó gyűjtemények mellett számos alkotóművészeti kiállítás várja az érdeklődőket.

A hétvégén két látványos eseményt is megtekinthetnek az érdeklődők: péntek este animációs lézershowt mutat be a Lasershow6, másnap lampionos hajófelvonulás lesz, melyre július 20-ig lehet jelentkezni a műsorfüzetben megadott telefonszámon.

A gyerekműsorok és kézműves foglalkozások mellett gyermekudvar, népi fakörhinta, játékok palotája és játékpark is várja a családokat a Görög templom udvarán.

Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!