Húsvéti nyuszisimogató a Vajdahunyadvárban

Élőállat-bemutató, bárányhúsból készült magyar és nemzetközi élelmiszerek, főzőverseny, kézműves foglalkozások, népi játékok és egyéb programok várják a Húsvéti Bárányfesztivál vendégeit a Vajdahunyadvárban április 18. és 21. között.

Az ingyenes gasztronómiai programsorozat látogatói megismerkedhetnek a Kárpát-medence legnevesebb juhtenyésztőivel, a bárányhús különböző elkészítési módjaival. Bepillantást nyerhetnek abba is, milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja.

A szervezők az első napon ingyenes bárány kóstolóval várják a Mezőgazdasági Múzeum kiállításainak látogatóit. A fesztiválhoz gasztropiac is kapcsolódik, ahol megjelennek a legjobb hazai és nemzetközi kézműves ízek.

Húsvéti nyuszisimogató a Vajdahunyadvárban

A fesztiválon bemutatkozó magyar mesterek pedig folyamatos kézműves foglalkozásokkal kedveskednek a gyermekes családoknak. A színpadon folklór programok és népi játékok szórakoztatják a közönséget – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.


A bárányokon kívül a legkisebbeket nyuszisimogató is várja, kiegészítve egy díjnyertes nyuszis bemutatóval. A Csokoládé Múzeum mini csokoládégyárat állít fel a helyszínen, ahol az egész család részt vehet a csokoládékészítés művészetében.

A bárányfesztivál nagyszabású főzőversenyre invitálja a vendégeket. A megmérettetésre mindenki ingyenesen nevezhet. A fesztiválhoz a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is kapcsolódik, a szervezet a legjobb bárányétel elkészítőjét Arany Bárány-díjjal jutalmazza.

Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!