Adventi naptár házilag, de mit tegyünk bele?

Idén úgy döntöttünk, megreformáljuk kissé a karácsonyi előkészületeinket. A karácsony remek ünnep, nekem egyetlen bajom van vele, hogy annyira rövid. Viszont pompásan meghosszabbítható az adventi készülődéssel, majd a kicsi ajándékok segítségével még egy kicsit. Hogy mennyivel, az ajándékoktól függ.

Idén tehát a túl egyszerű, egészségtelen (bár roppant finom) és valljuk be, unalmas bolti, csokit tartalmazó adventi naptár helyett több ötletünk is támadt. Az első egy olyan doboz, amely bolti ugyan, de minden napra egy elvégzendő feladatot tartalmaz. Ez a feladat sokféle, a legtöbb eredménye egy nem túl nagy dísz lesz a karácsonyfára.

Nagyon tetszik. Az ötlete is, a kivitelezése is, elég sokféle kapható, én lányosat vettem, több varrós, ragasztós munka van benne. Elég kihívást fog adni (remélem) ahhoz, hogy még a 24-et is örömmel bontsa ki, és készítse el.

A karácsonyfánk a lányunk születése óta amúgy is bababarát, ehető vagy nem ártalmas díszekkel díszítjük. Amióta nagyobb, már leginkább saját készítésű díszeink vannak. Most pedig gyakorlatilag a nagy részét egyedül fogja elkészíteni, és ez roppant büszkévé fogja tenni, ahogy ismerem.

Viszont választott magának egy csokis adventi naptárat is, amiért nagyon sóvárgott, hetek óta kérdezgeti, hogy megjegyeztem-e, melyiket szeretné. A csomagolás miatt… 🙂 Hát beadtam a derekam, így két naptárunk lett. Ezek után nem volt kérdés, hogy készítünk egy harmadikat, mert csak úgy.


Az első nap egy térképet tartalmaz, ami a lakásban jelöli azt a helyet, ahova a két másik naptárt elrejtettük. Azt tudom, hogy imádja a kincskeresést, ez tehát szuper ötletnek tűnik. A többi nap vegyesen tartalmaz finomságot, kicsi ajándékot, és kártyákat.

A finomság apró csoki, egészen apró, épp csak jelzésértékű. A kicsi ajándék vegyes felvágott. Mivel két gyerekünk van, mindkét nemből és viszonylag nagy korkülönbséggel, ezt érdekes volt válogatni. Amikor láttam valamit, megvettem. Pici autó, apró cipzárhúzó, amiket megcsodált év közben.

És a kártyák. Szerintem a legszuperebb részei az idei adventi naptárunknak. Mindenféle lehetőséget tartalmaznak, amikre év közben kevés idő, lehetőség adódik, vagy szimplán nemet mondok rá. Nem is mindet vallanám be pl. a suliban, mert van köztük olyan, hogy megírom helyette a házit, vagy igazolom egy napját.

Ezek a nem publikusak és csak kettő van. Kicsit szégyenkezem miatta, de látom előre az örömét, amikor majd beválthatja valamikor az év folyamán, amikor úgy érzi, erre van szüksége.

Adventi naptár házilag, de mit tegyünk bele?

A maradék kártyán közös süti sütés, egy nap csak apával, egy nap csak anyával, téli fürdőzés, és hasonlók kaptak helyet. Amikről tudom, hogy vágyik rá.

Az adventi naptár elkészítése relatíve egyszerű volt. Mi a 24 kicsi doboz mellett döntöttünk, ezek kaptak némi dekort és összevissza a számokat. Ahogy összeálltak a dobozok, egy karácsonyfát formáznak. Ötletes, praktikus, nem foglal sok helyet, és folyamatosan szem előtt tartja, hogy karácsonyra készülünk. Csak még egy darabig nem szabad hozzányúlni 🙂

És én bőszen úgy írom ezt a posztot, mintha enyém lenne a kivitelezés érdeme, pedig kicsit sem. Az én érdemem kimerül annyiban, hogy ez az ötlet, és légy kreatív 🙂 Mindig mondom, az apukák szuperek!Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!