A kínai emberek módfelett szeretnek pingpongversenyezni. Ez annyira látszott rajtuk, hogy minden ember és sok állat is odasereglett megnézni őket.

A kotlóstyúkok kíváncsiak voltak a pingpongozásra, elmentek hát ők is megnézni. Vitték magukkal a kotolnivaló tojásokat, hogy nézés közben is kotolhassanak. A tojásokat nem szabad otthon hagyni, kihűlni hagyni, mert a tyúkok fenékmelege költi ki a csibéket.

Egyszer csak az egyik pingpongozó kínai ember elvétette a pingponglabdát. Nem figyelt eléggé, ezért melléütött. A labda szállt, szállt, egyenesen be a tyúkok közé, be az egyik feneke alá, a többi tojás közé suttyant be. (Ez akkor történt, amikor a tojások még gömbölyűek voltak, mint egy pingponglabda.)

Nos, a pingpongozó kínai ember keresni kezdte a labdáját. Sorra bekukkantott a kotlósok feneke alá, hol lehet? hol lehet? hol lehet? és lám, az egyik alatt ott volt. Gyorsan kikapta és beleütött a pingpongütőjével, hogy győzzön. De borzalom, a labda szétplattyant. Csak akkor vette észre, nem pingponglabda volt az, hanem egy tojás! Összetévesztette a pingponglabdájával!

Miért van furcsa formája a tojásnak? - Meseszombat


A kotlóstyúkok elszomorodtak. Mit tegyünk, hogy elkerüljük a legközelebbi összetévesztést, pattyanást? – kérdezgették egymást. Végül arra jutottak, fura formájú tojásokat kell tojniuk, nem pedig kerek formájúakat. Ez az ötlet bevált. Eztán már nem tévesztették össze a tojásokat a pingponglabdával a pingpongozó emberek.

A kotlóstyúkok – a biztonság kedvéért – egyre kevesebbet jártak pingpongversenyt nézni, nehogy megint félreértés legyen. Végül már egy sem ment, kotlani otthon biztonságos. (A kakasok továbbra is eljártak pingpongozást nézni, ők nem tojásoznak, nekik nincs félnivalójuk. Sőt, némelyikük beállt játszani is.)

A tyúkok kizárólag fura formájú tojásokat tojnak, tetszik nekik az új tojásforma. Az is jó, hogy lehet látni melyik a teteje, mert ott fog kibújni a kiscsibe.

(Kertész Dániel)Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!