A kutyáknak különféle magasságuk lehet. Ha két hátsó lábukra állnak, akkor a legmagasabbak. Négylábon állva normális magasságúak, guggolva alacsonyabbak.

De még fekve sem annyira alacsonyak, hogy beférjenek olyan helyekre, ahová csak a papírlap tud. Például a szekrény alá. Ahhoz kevés egészen lealacsonyodni, ahhoz laposnak, sőt, papírlapvékonyságúnak kell lenni.

Nos, így volt ez a mi kutyánkkal is: fejébe vette, oda is be kéne másznia, ahová nem tud. Például a szekrény alá. Hetekig tipródott és gondolkodott, hogyan tudná megvalósítani a bemászáshoz szükséges laposságot.

Kutyákról szóló szakkönyveket tanulmányozott és képes kutyás újságokban bogarászott. Túl sokat nem tudott meg, csupán annyit, mi módon kell lelapulni, például vadászat esetén. Arról sehol nem írtak, hogyan kell lelaposodni szekrényalábújáshoz.

A könyvespolcon végre talált egy sport témájú könyvet. Az egyik fejezet a kövér embereknek szólt, miként tudnak lefogyni, hogy vékonyak legyenek, ne vastagok. Egy másik fejezet meg arról szólt, hogyan csináljanak a nők maguknak lapos hasat. Voltak a könyvben szép színes lapos fényképek erről.


Ezek a módszerek sikeresek lesznek nálam is, vagyis beválnak – gondolta. Nyújtózkodott, súlyzózott, tornázott, felüléseket csinált egész nap, minden nap, hónapokon keresztül. Odafigyelt az étkezésére. Nem evett mást, csak némi zöldséget és kefirt.

Az eredmény nem maradt el. Amikor belenézett a tükörbe, nem látta magát, csak ha oldalra fordult. Egészen vékony lett, mint egy papírlap.

Miért jó a lapos kutya - Meseszombat

Megvalósíthatta régi álmát, becsusszant a szekrény alá. Odabent sötét volt, és por. Néhány apró pókon és inggombon kívül más érdekeset nem talált. Nyugalmat viszont igen. Az íráshoz nyugalom kell.

Fogott egy ceruzát, elkezdett írni. Írásának ezt a címet adta:
Miért jó a lapos kutya

A lapos kutya jó falvédőnek, törölközőnek, takarónak, szőnyegnek. (Rálépni tilos, vonyítani fog!) Jó kutyás poszternek a falon. Bekeretezve ki lehet állítani múzeumban. (Felszögelni tilos! Attól vonyítani kezd!)

Könnyű lerajzolni: csak le kell teríteni, körberajzolni, és kész a tökéletes kutyarajz. A lapos kutyára rá lehet nyomtatni egy másik kutyát, a másik oldalára még többet is.

A lapos kutyát nem kell körbejárnia a gazdájának, ha kíváncsi a túloldalára: leterítve minden oldala egyszerre látszik. Egymásra terítve akár száz darab lapos kutya is tárolható a lakásban. (Domború kutyából jóval kevesebb.) Lapos lakásba csak lapos kutya való.

A bekoszolódott lapos kutya nagyszerűen tisztítható: porszívózható, mosógépben mosható. (Centrifugázni és vasalni tilos! Attól hányni meg vonyítani kezd! Dörzsölni tilos, mert csiklandós.) Mosás után ki lehet teregetni, a napon hamar megszárad. (Csipeszelni tilos! Attól is vonyítani kezd!) Könnyen szállítható. Fel kell tekerni, hónalá csapni és már vihető is.

A lapos kutyának nem szükséges vonatoznia: borítékban el lehet küldeni a vidéki rokonokhoz nyaralni, a postás elviszi. A lapos kutya jó könyvjelző. A lapos kutya vicces.És – mert majdnem kifelejtette a jóságok felsorolásából -, odakörmölte a végére: A lapos kutya befér a szekrény alá írni.

(Kertész Dániel)Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!