A gesztenyecsalád fent, a gesztenyefa legfelső emeletén lakott. Egész nyáron napoztak, ha esett az eső, strandoltak, galambokkal tollasoztak, ha fújt a szél, sárkányt eregettek. Őszre megsárgultak a fa levelei és hullani kezdtek.

Gesztenyéék kíváncsian nézték, ahogy a gyerekek belecsoszognak a járdán a száraz falevelekbe, aztán fogták magukat, a hulló levelek után ugrottak. Vastag zöld sapkájuk volt, hogy ne üssék meg a kobakjukat, vastag zöld kabátjuk, hogy ne üssék meg a könyöküket, feneküket. Lent a járdán gurultak egy picit, közben levették a kabátot, meleg volt. A sapkát nem vették le, mert nagyon jól állt nekik.

Apagesztenye és anyagesztenye kézen fogta gesztit és elindultak vele az óvodába. Útközben sok másik gesztenyével találkoztak, mind az ovi felé tartott. Volt gesztenye, aki gyerekzsebben ment, így nagyon kényelmes.

Geszti - Meseszombat

Az óvodában az óvónéni összecsapta a kezét: milyen gyönyörű barnák és fényesek! Mennyi! Gyertek embergyerekek és gesztenyegyerekek, játsszunk együtt! – mondta.


A szőnyegen geszti a többi gyerekgesztenyével felsorakozott, kupacba gyűltek, bukfenceztek, gurulásztak, virágformát és csillagot és napocskát csináltak. Az embergyerekek segítettek nekik, mert ők ügyesebbek, nagycsoportosok. Ebéd után egy-egy gesztenyécskével a markukban aludtak el.

Délután, amikor véget ért az ovinap és haza kellett menni, mert az ovi álmos, és le kell feküdnie aludni, a gyerekek hazavitték a gesztenyéket. Otthon anya összecsapta a kezét: milyen gyönyörű barnák és fényesek! És mennyi! Hát ezért nem találtam a járdán egyetlenegyet sem! Mindet összeszedtétek – tette hozzá.

A kis gesztit hazavitte apagesztenye és anyagesztenye. Sült almát és csokis kekszet vacsoráztak, aztán lefeküdtek a fa tövénél. Levéllel megágyaztak, levéllel betakaróztak, és egymást átölelve elaludtak. Apagesztenye az erdőről, anyagesztenye a tengerről álmodott, a kis gesztenye pedig az oviról és a nagycsoportosokról, akikkel annyira jó lesz játszani másnap is.

(Kertész Dániel)Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!