A törpe kicsi. Ha óvodás, akkor még kisebb. A hét törpe szerette a brokkolikrémlevest, a meggylevest, a fagyit, a palacsintát és a baracklevet. Ha ilyenek voltak ebédre, mindig ugráltak örömükben. Nem túl magasra, mert kicsik voltak. Annanéni, a konyhás néni is ugrált.

Tegnap nem volt baj, brokkolikrémleves volt ebédre. De ma nagy baj történt. Lekváros palacsinta volt ebédre és Annanéni, ahogy ugrált örömében, hát felragadt a plafonra. Mert a szájában volt a palacsinta, és a palacsinta, mint tudjuk, gyakran felragad a lámpára, vagy a plafonra.

Na, hogyan szedjék le onnan Annanénit? A hét törpe egymás nyakába állt, így olyan magasak lettek, hogy elérték Annanéni cipőjét. A legfelső törpe belekapaszkodott Annanéni cipőjébe és húzta, rángatta, hogy Annanéni leessen. De nem esett le, csak a cipője.

Annanéni és a hét törpe - Meseszombat

Ekkor a legfelső törpének jó ötlete támadt: megcsiklandozta Annanéni talpát. Annanéni nevetni kezdett és elengedte a szájával a palacsintát. Így hát Annanéni végre lepottyant, a törpék örültek, csak én voltam szomorú, mert a palacsinta fent maradt a plafonon és nem tudtam megenni.


(Kertész Dániel)Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!