A jóboszorkány gyerekkorában tündér volt, szuper dolgokat tudott varázsolni: a szobába óriási kupit egy szempillantás alatt, szanaszét varázsolta a ruháit és a játékait a szekrényből, levarázsolta a kakaóspoharat az asztalról a földre, hogy érdekes formájú darabokra törjön, a szobája közepére pompás pocsolyát varázsolt.

Televarázsolta az ágyát morzsával, a cipőjét pedig homokkal. Lyukat varázsolt a zoknijára, nézelődhessen a lábujja.

A tündérek, ha felnőnek, jóboszorkány lesz belőlük. Varázsolnak maguknak biciklit, autót. Ha esik az eső autóval járnak, ha süt a nap biciklivel, ha meg nagyon sietni kell valahová, akkor felülnek a seprűre, mert az a repülőnél is gyorsabb.

Történt egyszer, hogy a jóboszorkány vendégségbe készült. Már reggel baj volt, mert nem akaródzott felkelnie. A puhameleg ágyikóból tényleg nem szabad kipattanni, a párnában ott vannak az álmok, meg kell várni, míg elalszanak.

Szóval, későn kelt fel. Autóval nem mehetett, mert nem esett az eső. Biciklivel sem, mert nem sütött a nap. Felhős idő volt. Gyalog meg messze volt a vendégség. A tegnapi seprűje koszos lett, ezért újat vett elő a szekrényből. Sietnie kellett, nem akart elkésni a vendégségből és mivel a seprű gyorsabb mint a repülő, nem is késett el.


A jóboszorkány - Meseszombat

Mire odaért, már mindenki megérkezett: óvónénik, tanítónénik, doktornénik, gyerektündérek, fagylaltos nénik, pénztáros nénik és a kukásbácsi. Mindannyian tudtak mindenfélét varázsolni, csak egyet nem tudtak varázsolni: kaját az üres hasukba. Úgyhogy leültek ebédelni.

A jóboszorkány nagyon éhes volt, a rántott húsból kétszer is vett. Addig-addig evett, míg egyszer csak óriási baj történt. Jóllakott! Degeszre tömte a hasát, a torta már nem fért be sehová. Ez rettenetes. – gondolta. De nem csak ő volt bajban, hanem a többiek is, az összes has degeszre tömődött.

De hát mire jó a varázslás, ha nem arra, hogy a bajban segítsen? Gyorsan helyet varázsolt a hasakba. A gyerekek hasába kétszer akkora helyet varázsolt, mert a csokitortának sok hely kell. Legalább két szeletnyi.

Ebéd után még beszélgettek, ugrálóváraztak, este aztán mindenki hazament aludni, új álmokat tenni a párnába. A jóboszorkány hasában édesen aludt a két rántott husi meg a torta.

A jóboszorkány álmában elvarázsolta a kupit a szobából, mindent a helyére. A törött kakaóspohár összenőtt, a pocsolya felszáradt, az ágymorzsákat felcsipegették a varázsgalambok, a cipőhomokot visszafújta a varázsszél a játszóra, a lyukas zokni meggyógyult.

Most már csak az kell, hogy álmodban nagyon erősen varázsolj, hogy reggelre minden rendben legyen. De ne aggódj, segítek majd a jóboszorkánynak és neked is. Aludjunk, tündérem.

(Kertész Dániel)Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!