Dani bácsi egy gyönyörű festményt, amit ő festett, akart felrakni a falra. Hozott egy létrát és felmászott. Igen ám, de lent hagyta a szöget és a kalapácsot. Visszamászott a szögért és a kalapácsért, aztán újra felmászott a létrán. A szöget felvitte, de lent felejtette a kalapácsot. Lemászott.

A biztonság kedvéért két kalapácsot vitt fel. Viszont szöget egyet sem. Lemászott. Felmászott. Vitt magával kalapácsot és egy szöget. Végre, minden itt van. – mondta magában.

Elkezdte beverni a szöget, de a szög elgörbült. Kéne fogó, kihúzni a szöget. De a fogóért le kell másznia. Lemászott. Vitt fel fogót, kihúzta a szöget. De nem hozott magával új szöget, és kalapácsot sem. Lemászott a fogóval. Visszamászott. A kalapács! A nyavalyás kalapács lent maradt! Lemászott. A fenébe! – dünnyögte. Nem lesz ez így jó.

A bácsi és a létra - Meseszombat

Felvett egy másik nadrágot, egy olyat, amin tíz zseb van. Az egyik zsebbe tett két kalapácsot, a másik zsebbe száz szöget, a harmadikba három fogót. A negyedikbe rántott húst, sültkrumplit, ha megéhezne útközben. A ötödikbe tányért, evőeszközt, fogpiszkálót. A hatodikba egy palack gyümölcslevet, ha megszomjazna.


A többi zsebbe semmit sem tett, mert útközben hátha talál valamit, akkor majd jól jönnek azok az üres zsebek. Most már tévedés nem eshet! – gondolta. Elkezdett felmászni a létrán. Félúton érezte, nagyon pisilnie kell. Lemászott, elment a vécére. Aztán újra felmászott a létrára.

A legtetején hirtelen megfájdult a hasa. Hasmenés. Gyorsan lemászott és elment vécére. Épp csak hogy időben odaért. Most már minden rendben – gondolta. Felmászott a létrára, megette a rántott húst, megitta a gyümölcslevet, beverte a szöget a kalapáccsal. A kép persze lent volt.

Lemászott, a képpel fölmászott, a képet felakasztotta a szögre. Lemászott, felnézett. Nono! Ferdén akasztotta fel. Megint felmászott, megigazította és lemászott. Na, most jó. Jó munkához idő kell! – mondta Dani bácsi. És gyorsan arrébb húzta a létrát, hiszen aznap még nyolc képet kellett feltennie.

(Kertész Dániel)Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!