Ahogy a bacik terjednek – gyerekmagyarázat

Kiemelten fontossá vált, hogy mindannyian figyeljünk a higiéniára. Kezet mosni – nem lehet elégszer elmondani. A hogyan az viszonylag könnyen átadható, a kézmosás szükséges hosszára kétféle dalt is alkalmazunk. Az egyik az Antenne Bayern dala (itt: Händewaschen-Song), ez pont 20 másodperc, a másik pedig a Happy Birthday kétszer. Mindkettő működik.

Amit nehezebb volt átadni a gyerekeknek, különösen a kisebbiknek, hogy miért is fontos kezet mosni. A felnőtteknek szóló magyarázat bukott már az első pillanatokban. Hiába próbálkoztam egészen addig, amíg egy másik nálam milliószor kreatívabb anyuka megoldásával nem találkoztam.

Hát én kicsit a mi családunkra és háztartásunkra szabva megalkottam a magam verzióját: “bacikat” terjesztettünk a konyhában! Mondanom se kell, hogy az elején nagy sivalkodás volt, mert nem értették, miért kenem őket, aztán döbbent hangok, ahogy leesett a tantusz, és végül az újabb ramazuri a fürdőszobában, ahogy megszabadultak az oktatásom nyomaitól.

Hogy mennyire lesz tartós az átadni igyekezett infó, majd kiderül. Ma még működik 🙂

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!