Szia!

Babát tervezel? Vagy már várandós vagy?

Esetleg gondok adódtak a terhességed folyamán? Akkor ez a blog neked szól, jó helyen jársz.

A gyermekvállalás a sok öröm mellett rengeteg kérdéssel is együtt jár. A terhesség lehet ugyan problémamentes, de néha megélni, nőnek maradni, a férfit is megérteni nem könnyű. Ha a terhességed problémás, sok a gond az egészségeddel, veszélyben van a gyermeked, különösen nehéz helyzetben vagy.

Az oldal elsődleges célja információt és tapasztalatot adni a nehéz terhességgel küzdőknek. Ha a Te terhességed problémamentes, akkor is találhatsz infókat, érdességeket, tarts hát velünk.


Hitvallásunk

Senki és semmi sem egyforma. Nincs két ugyanolyan eset, terhesség, kisbaba, betegség. Nem hiszünk az átlagosban, az általánosban.

Az orvosok, szakértők sok kérdésben nem értenek egyet, és nekünk nem tisztünk vitatkozni velük, egyik vagy másik oldalra állni. Ha mégis valaki vagy valami mellett letesszük a voksunkat, az vagy saját tapasztalaton alapul, vagy az általunk ismert és megkérdezettek közül többen egyformán gondolták.

Olvass, böngéssz, kérdezz bátran. További szép napot, boldog babázást kívánunk:

Magdi


Kilenc hónap férfiszemmel: 1 – 4. hét

Terhesség 12. hete - Gondolatok

Lehetne itt poénkodni, hogy akkor most mikortól is számoljuk az első hónapot, de ezt most kihagynám. A terhesség fura számításairól már írtam a bevezetőben. Az első hónap a „boldog” tudatlanság jegyében telik. Ez alól csak a “tervszerű” szülők kivételek, akik elhatározták, most aztán gyermekük lesz. Az elhatározás szép, a cél nemes, és …

Rh-inkompatibilitás

Magzat, magzatburok, magzatvíz

Rh-inkompatibilitásról akkor beszélünk, ha a kismama és a magzat vércsoportja összeférhetetlen. Ez akkor fordul elő, ha az anya Rh-negatív, a kicsi pedig Rh-pozitív, ezt pedig az Rh-pozitív apától örökölheti. Mivel az anya vércsoportja negatív, a magzati Rh fehérje idegen az immunrendszere számára. Szerencsére ma már szinte mindenki tisztában van a vércsoportjával.

Óda… – Judit naplója

Ti írtátok - olvasói történetek

Azokhoz, akik őszinte szívvel és nem fáradsággal gondoskodnak, vigasztalnak, megnyugtatnak, megnevetettnek, játszanak, megsimogtanak, megtörölnek, elaltatnak, felébresztenek, megetetnek, várnak és útra bocsátanak, a kicsikéinket és minket…

Császár utáni gyógyulás

Ha az újszülött lázas - Beteg baba

Ezzel kapcsolatban több kérdés is érkezett. A lényege mindegyiknek az volt, hogyan lehet császár után a leghamarabb felépülni, és mit lehet és mit nem szabad csinálni közben. Ez a kérdés lehet összetett és végtelenül egyszerű is. Rajtad múlik, hogy melyik. Általánosan, mindenkinek megfelelő és beváló megoldást nem tudok. Sőt, senki sem tud.