Kedves Judit!

Tegeződhetünk? Én vagyok az idősebb, nagymamaként írok. Elnézést, ha elírok valamit, nem értek nagyon a számítógépekhez.

A kérdésem az, hogy a mai világban úgy szokás, hogy a nagymama csak a küszöbről láthatja az unokáját, vagy én rontottam el nagyon a lányomat? Miért viselkedik így velem? A kisunokám fél éves, és még nem tartottam a kezemben. Nem vagyok beteg, felneveltem négy gyermeket, a menyem nem viselkedik így.

Nem értem, mi lehet a baj, és mit tehetnék, hogy megváltozzon a helyzet. Ezt a kérdezési lehetőséget is a menyem mutatta, ő is kérdezett már tőled, és nagyon kedves választ kapott. Megköszönöm, ha nekem is tudsz tanácsot adni.

Marika néni
nagymama


Kedves Marika néni!

Megértem, hogy szeretne találkozni az unokájával!
Érdemes lenne erről beszélgetnie a lányával. Azt javaslom, mondja meg nyíltan, hogy hiányzik Önnek a kisbaba, szeretné meglátogatni. Nem akar alkalmatlankodni, akkor megy, amikor a lányának is alkalmas az időpont. Ajánlja fel a segítségét, ez bármi lehet, aminek a lánya örülne.

Ha esetleg egyértelmű visszautasítást kap, próbálja megőrizni a türelmét és a pozitív hozzáállását. Ha lehetséges, fűzzék szorosabbra a kapcsolatukat a lányával, beszélgessenek gyakrabban egymással. Ezzel a módszerrel hamarosan közelebb tud majd kerülni az unokájához is, vagy legalább sikerül kibogoznia, mi lehet az oka a mostani helyzetnek, és megpróbálhatnak közösen változtatni rajta.

Kálmán Judit, pszichológus, coachKálmán Judit, pszichológus, coach

Web: www.pszichologustanacsado.hu
e-mail: info@pszichologustanacsado.hu
Tel.: 06-70-243-5307

Gyermekpszichológiával illetve kismama-relaxációval és tanácsadással foglalkozom. A pozitív pszichológia szemléletmódját képviselem. Tapasztalatom szerint a testi, lelki és szellemi harmónia megteremtése javítja a fizikai és lelki egészséget és a rugalmas alkalmazkodás képességét.Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!