– A heti kisokos, információs forrás –

Amelyből hétről hétre megtudhatod, mit történik odabent, mire számíthatsz te idekint, hova kell menned, mit ne csinálj, mit gondol egy férfi, nézhetsz képeket akár, kérdezhetsz, és tehetsz fel kérdést anonim módon a többi azonos hétben járó kismamának, akik ha felelnek, szintén ismeretlenek maradnak (kivéve, ha felfedik magukat).

Várunk a csapatban! Csak add meg, hányadik hétben jársz, és minden héten elküldjük neked a tudnivalókat, híreket, tapasztalatokat, ajánlott vizsgálatokat, és amire még kíváncsi vagy (csak jelezd, hogy kérdésed van).

Adataidat kifejezetten bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki senkinek. Láthatod, még a Fotógalériában is levágjuk a személyes adatokat a képekről! Vigyázunk rátok!

A 2. trimeszter vizsgálatai


Egy kis olvasnivaló

Egyéb kategóriák


Hahó, üdv a második trimeszterben! 🙂

Elméletben ez a legkönnyebb három hónap a terhességedből, használd ki, ha teheted. A legtöbben ilyenkor már nincsenek rosszul, erősebbek és fittebbek is. Persze a terhesség nem mindig rózsaszín, habos-babos álomvilág, ezért kellemetlenségekre is számíthatsz. Megtalálod őket minden hétnél a Tünetekre kattintva. Egy dolgot tarts mindig észben: a legtöbb rossz dolog elmúlik a szülés után.

Ha valami nagyon fáj, vagy egyéb baj van, mindig egyeztess az orvosoddal, mielőtt a gyógyszer mellett döntesz. Ne fogyókúrázz, de ne is egyél kettő helyett. Mozogj, ha lehet, segít karban tartani magad, és felkészülni a szülésre is.

Lassan a babádat érezni is fogod, ahogy mocorog a pocakodban. Ez kívülről még nem észlelhető, de próbáld bevonni a párodat is, annyira kirekesztettnek érzik magukat ilyenkor! Meséld el neki, mit érzel, és azt is, mit tudsz már a kicsiről. Hogy a trimeszter végére már milyen nagy lesz, közel egy kiló és 35-38 centi, hogy milyen hallatlanul sokat fejlődött. Ha a harmad végén kellene a világra jönnie, lenne esélye az életben maradásra, méghozzá egészségesen.

Megtaníthatod, hogy a köldököd “célja” az, hogy apa bekiabálhasson rajta a csemetéjének, aki így születésekor már őt is fel fogja ismerni, sőt, addig is reagálni fog az ő hangjára, érintésére is. Hallgathattok együtt zenét, beszélhettek hozzá, elmondhatjátok neki, mennyire várjátok őt. Hallgass az ösztönödre.