Zenei programok, kiállítások, irodalmi estek és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket augusztus 1. és 3. között a 14. Panyolafeszten a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán.

A fellépők között lesz Tompos Kátya, Orosz Zoltán harmonikaművész és Barátai, a Parno Graszt, a Nana Vortex, Antonia Vai, az Aurovoir zenekar, a Csángálló, a Magyarpalatkai Banda és a Debreceni Népi Együttes.

Boggie és Kemény Zsófia irodalmi esttel várja a közönséget, a Debreceni Színjátszó Stúdió pedig Csehov-komédiákat mutat be – hangzott el az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.

A fesztiválnak köszönhetően Panyoláról ma már nemcsak a pálinka jut az emberek eszébe, hanem a kiváló kulturális programok is – mondta Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy a színvonalas programoknak köszönhetően kapott a Magyar Fesztivál Szövetségtől minősítést tavaly a rendezvény, 2019 áprilisában pedig a Beke Pál-nívódíjat is elnyerték.

Az eseményen Muhari Zoltán, Panyola polgármestere arról beszélt, hogy a fesztiválon szeretnék Szatmár esszenciáját, a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve bemutatni a faluba érkezőknek és a helyieknek egyaránt.

Az elmúlt évek alatt több mint 1500 fellépőt és több tízezer látogatót számláltak a hatszáz lelkes településen, ahol kicsit mindenki részesévé válik a fesztiválnak, a gasztronómiai programokat például kizárólag helyi lakosokra bízták a szervezők.


Mint mondta, idén több mint 10 porta nyílik meg a látogatók előtt, és közel 20 helyszínen csaknem 200 fellépő szórakoztatja majd a közönséget.

Gyerekprogramok a 14. Panyolafeszten

A kulturális kínálatban a zenei programok mellett az érdeklődők vezetett túrákon ismerhetik meg a szatmári középkori templomokat, lesznek néptáncbemutatók és táncház, valamint színházi előadásokkal, kiállításokkal, irodalmi esttel és gyerekprogramokkal is várják a látogatókat.

A gasztronómiai programokon az érdeklődők elleshetik, hogyan készülnek a hagyományos szatmári ételek, lesz szilvalekvárfőzés és természetesen lehet majd panyolai pálinkát is kóstolni – tette hozzá Muhari Zoltán.

Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!