Versenyt hirdet az Okos Doboz általános iskolásoknak. Nézzétek meg az oldalt, próbáljátok ki, és ha tetszik, vágjatok bele. A kép elsősöknek készült feladatokat mutat matekból. Hajrá 🙂

Okos Doboz verseny - nyeremény egy tablet | 2019. 08. 05.

Sajtóközlemény

 

Okos Doboz verseny


Magyarország egyik leglátogatottabb digitális feladatbankkal rendelkező  oktatási portálja az okosdoboz.hu 2017 november 20-tól versenyt hirdet általános iskolás diákok számára az oldalon található játékok felhasználásával. A verseny célja, hogy a gondolkodási képességet fejlesztő játékok használatával fejlessze a diákok  képességeit, illetve aktivizálja az oldalon található feladatbank használatát a magyar közoktatásban.

A 2013-ban induló, majd 2016-ban megújult tartalmi készlettel rendelkező Okos Doboz egy tankönyvfüggetlen digitális taneszköz, mely jelenlegi online formájában az okosdoboz.hu oldalon érhető el. Az oldalon több mint 6.500 grafikus feladat, 30 gondolkodási képességet fejlesztő játék és 160 egészségnevelési animáció található.

Jelenleg Magyarországon már több mint 100 általános iskolában a tanítás részévé vált az oldalt napjában több ezer általános használja mind tanórai, mind pedig iskolán kívüli aktivitásban. Az elmúlt egy évben a diákok közel 4,5 millió feladatot oldottak meg és egy-egy látogatás alkalmával több mint 12 percet töltenek az oldalon.

Az Okosdoboz.hu célja, hogy olyan INGYENES tanulási lehetőséget nyújtson a gyerekek számára, amelyen keresztül játékos módon sajátíthatják el az általános iskolás tananyagot.

A játék-alapú digitális feladatgyűjtemény a Nemzeti Alaptanterv fejlesztési céljainak megfelelően kapcsolódik be az oktatási tevékenységbe. A feladatgyűjtemény tanórai, egyéni fejlesztési, felzárkóztatási, illetve otthoni, egyéni tanuláshoz is alkalmazható.

A több mint 6.500 feladat elkészítésében 150 gyakorló pedagógus és szakmai lektor vett részt. Fejlesztő játékainkat a SOTE és az ELTE munkatársaival közösen készítettük, illetve az egészségnevelési tartalmak elkészítésében orvosok, dietetikusok vettek részt.

A 2017 november 20-án induló versenyben legjobban teljesített diákok tablet nyereményben részesülnek.

Módszertan

Az Okos Doboz ismeretekbe ágyazott játékos eszközökkel, interaktív módszerekkel, élményszerű tanulási lehetőséggel kívánja az oktatás céljait szolgálni. A digitális feladatgyűjtemény egységes mérési- és értékelési rendszerre épül, amelynek középpontjában a pozitív megerősítés és a motiválás áll. A feladatgyűjteményen túl egyedülálló pszichológiai teszteken alapuló, gondolkodási képességeket fejlesztő játékok szolgálják a gyermekek képességeinek felmérését és fejlesztését. Az okosodoboz.hu kiemelten kezeli az egészségnevelési ismereteket, ehhez készült az egyedülálló feladatgyűjtemény és oktató animáció csomag.

Facebook: fb.me/okosdoboz

Honlap: www.okosdoboz.hu

Kapcsolat: Szűcs Dóra
szucs.dora@wizper.hu

Farkas Dezső
farkas.dezso@wizper.hu


Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!