A vezető magánegészségügyi szolgáltatók többsége a Primus Egyesület tagja

A FirstMed, az Istenhegyi Klinika, a Medserv és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csatlakozott a Primus Egyesülethez, amely így már tagjai között tudhatja a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatók többségét – közölte az egyesület hétfőn az MTI-vel.

A magánegészségügyi szolgáltatók érdekvédelmi szervezetének elnöke a tájékoztatás szerint a második fél évben is számít új belépőkre. Leitner György a csatlakozásokat egyértelmű piaci visszajelzésként értékelte, és továbbra is a megbízható, jogkövető és etikusan működő szolgáltatók támogatását tekinti az egyesület céljának.

A Primus Egyesület két éve alakult 12 taggal, hogy a tiszta piaci viszonyok megteremtésével és a feketefoglalkoztatás visszaszorításával hozzájáruljon az egészségügyi ellátások javításához.

A tájékoztatás szerint az egyesület tagjai 2018-ban 440 ezer orvos-beteg találkozót szerveztek, 5 milliónál is több diagnosztikai vizsgálatot végeztek, 25 milliárd forint árbevételt termeltek, 4,5 milliárd forint adót fizettek, és 3300 embernek adtak munkát.

A vezető magánegészségügyi szolgáltatók többsége a Primus Egyesület tagja


A szervezet becslése szerint a magánegészségügyi szolgáltatási piac dinamikusan, körülbelül évi 15 százalékkal növekszik, mértéke mintegy 300 milliárd forint. Ugyanakkor legalább 100 milliárd forint lehet a szürkegazdaságban e területen képződő forgalom.

A Primus 2018-ban létrehozta és bevezette a páciensek orientációját segítő “Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató” védjegyet, amelyet szigorú szakmai minősítési eljárás végén szerezhetnek meg a szolgáltatók.

A védjegyezési folyamaton elsőként az egyesület alapító tagjai mennek keresztül, ezután minden hazai privát szolgáltató számára lehetővé válik a védjegy megszerzése.

Eddig öt szolgáltató – az Affidea Magyarország Kft., a Rózsakert Medical Center Kft., a Pozitron-Diagnosztika Kft., a Duna Medical Center Zrt. és a Doktor24 Cégcsoport – szerezte meg azt – közölte az egyesület.

Forrás: MTISzólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Don`t copy text!